BANANLÅDOR

Imorgon ska jag flytta för tionde gången i mitt liv och jag har snart levt i 20 år vilket betyder att jag i snitt har flyttat en gång varannat år. Detta 10-gångers-jubileum ska jag fira på torsdag samtidigt som jag firar att det tionde året på 2000talet kommer. Passande tycker jag!

Ska jag vara ärlig så är det ju inte så himla jättekul att flytta. Och ni borde lita på mig när jag säger det för jag har faktiskt en väldig erfarenhet.
Själva grejen att få ett nytt hem kan vara kul, men själva flytten är en väldigt långtråkig och slitsam process. Speciellt när man saknar armmuskler och alltid flyttar till lägenheter, dvs alltid får bära i trappor.
Det är den biten som är mest jobbig. Den tråkigaste biten är att packa ner alla sina saker i lådor. Man kan tro att det går snabbt men av nån anledning så gör det aldrig det. Kanske gäller detta bara mig då jag allmänt är en ganska långsam person, men jag tvivlar på det.

Den roliga biten är att packa upp. Nerpackningen är över och man har återhämtat sig från allt slit i trapporna. Man får känslan av att man kan inreda på nytt och det är ju kul. Tyvärr blir ju alla rum relativt lika eftersom man har samma möbler varje gång. Men ändå är detta utan tvekan det roliga med att flytta.

Dock vill jag varna för att risken finns för att man är så trött på flytten så att man lever i ett rum fullt av lådor i veckor. UNDVIK DETTA. Det drar ut på åh-vad-det-är-jobbigt-att-flytta-känslan eftersom man varje dag får leta efter saker man behöver som ligger nerpackade. Rummet blir stökigt, man kommer ingen vart och när man väl ska packa upp så är det mycket jobbigare än det hade varit om man gjort det direkt.

Just den här gången är allt tråkigt och jobbigt värt det eftersom vi får lägre hyra + ett förstahandskontrakt.

Förra gången var det ännu mer värt det eftersom jag den gången flyttade från Karlshamn till Malmö.
Ja, jag kan faktiskt säga att det var en av de absolut lyckligaste dagarna i mitt liv!

Så för att sammanfatta:
Nåja, vad är väl en dag med bananlådor? Den kan ju va alldeles dötrist och långtråkig och tråkig och alldeles.. alldeles underbar!

Kommentarer
Postat av: nea

ey! update! är trött på att se bananlådor varje gång ;D

2009-12-31 @ 00:35:44
URL: http://kalasnea.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0