GROWN-UP/MATURE

Vad fan är det som händer med världen? Man kan definiera ordet "mogen" olika. Men när man nått en viss ålder tycker jag att man borde vara det jag kallar mogen.

Mogen för mig är att kunna uppföra sig som en vuxen. Och ordet vuxen kan man säkert också definiera olika. För mig är en mogen person ingen stel tråkig stropp. Mogen är en person som har lärt sig vad respekt är.

Jag orkar inte fortsätta för det är för komplicerat att skriva ut på "papper" vad jag tänker i hjärnan. Klockan är ändå över halv 5 på morgonen. Snacka om att vända på dygnet.

Men det jag skulle komma fram till var att jag är trött på att uppleva omogenhet så himla ofta. Blä. Det är äckligt när vuxna människor inte uppför sig som sådana.

Var är respekten? Jag slår vad om att om vissa av er ställer er frågan "Vad är respekt?" så vet ni inte svaret. Ta reda på det, är mitt råd. Så man slipper drabbas av fler pinsamma människor.

Och jösses vad det finns många som tror att de är supermogna och veeeeeeeeeerkligen inte är det.
Nåja.


HEART FOR SALE

It's a bit broken but you'll get it for a good price!

Fucking idiots.

Vad tror folk att man är för en analfabet? I'm telling you, vissa killar, för jag skulle inte kalla dem män, ser tydligen inte kvinnor som människor. Nej, de ser dem helt enkelt bara som kvinnor, och de har en vision om hur en kvinna är uppbyggd och hur hon fungerar. Vilken tydligen är totalt jävla sned. För dessa killar tror att man är som ett hål (utan sexuell koppling den här gången) som man bara kan slänga grejer i. Vilken skit som helst, och man ska bara stå där och ta emot det ena efter det andra, och bara hålla käft.
Samtidigt tror de att man är som en jävla jultomte, som bara ger och ger massa fina gåvor, ler och är alltid lika trevlig och mysig men inte begär nåt tillbaka.

När ska de fatta att man är en människa? Jo, det kan jag faktiskt svara på, och här kommer det:
När vi kvinnor själva fattar att vi är det!

Det finns många kvinnor som killar kallar bitches. För att de har sån "attityd". Hahaha...
Jag kan ge exempel på vad som ingår i den här "attityden":
1. Att man säger vad man tycker
2. Att man inte tar nån skit

Då är man helt plötsligt en bitch. För helt plötsligt mötte de en kvinna som de inte kan behandla som ett hål eller en jultomte. Då är man en bitch.

Och jag vet att det inte är lätt att stå upp för sig själv när man tycker om någon mycket, jag är själv en av de som antagligen borde stå först i kön till att lära mig det. Man tycker så mycket om personen och vill inte vara jobbig eller krävande för man är rädd att förlora honom. Men man måste fatta vad man själv är värd.
Och om det är en man som är värd en så kan han ta det, och han fattar grejen. Annars kan han dra.

Här kommer problemet Lögner in. För man vet aldrig om han verkligen lyssnar på en eller om han verkligen menar vad han säger. Han kan be om ursäkt och säga att han förstår men egentligen bryr han sig inte ett skit för han tycker att han själv är viktigast och sätter sina egna behov först. Så han kommer bara göra samma sak igen och be om ursäkt varje gång.

Lögnare är verkligen den värsta sortens människor jag vet på hela jorden. De sabbar andra människors liv för att de själva inte har tillräckligt med ryggrad för att stå upp för sig själva. De sårar folk och gör dem besvikna.

Det enda som är rättvist i det här är att alla får tillslut, även om det kan dröja länge, nog av lögnare och då står de där själva och önskar att de varit ärliga. Jag pratar alltså inte bara om killar nu utan alla.

Finns ju en anledning till att det finns ett väldigt känt uttyck som heter "ärlighet varar längst".
Men det är tydligen väldigt svårt för vissa att få in i skallen.


JAG ÄR ARBETSLÖS, INTE DÖENDE!

Jag vet inte om det är en försvarsmekanism som satts igång i min hjärna men vad som än händer mig nu för tiden så hamnar jag ändå på slutsatsen att jag älskar livet. Vet inte varför men tycker alltid att det är så himla härligt att leva. Har till och med börjat gilla motgångar, fast jag hatar dem samtidigt förstås.

Och jag antar att det faktum att jag alltid älskar livet nu för tiden leder till att det blir väldigt frustrerande för mig när jag inte tycker att en situation är lika med döden och sen försöker en annan person trycka ner mig genom att försöka påstå att den är det.

Som nu när jag hoppade av skolan t ex. Det fanns liksom inget annat jag kunde göra åt saken. Nu är nu, och det finns inget jag kan göra för att förändra nåt som har hänt förut för det har redan hänt. I våras ringde mamma och sa att min mormor, som också typ är som en mamma för mig, hade åkt in på sjukhus. Ja, där kom knäcken nr 1 för jag trodde att "den här gången dör hon". Sen såg jag fram emot att hälsa på den killen jag var kär i, första killen jag varit kär i. För han gjorde alltid att allt kändes så mycket bättre. Men så blev det inte för då gjorde han slut för att han inte pallade ha ett distansförhållande. Knäcken nr 2.
Jag har aldrig i hela mitt liv varit så ledsen som jag var under den perioden. Aldrig. Jag har aldrig velat dö så mycket som jag ville dö då. Jag önskade att nåt skulle döda mig för jag ville verkligen inte leva längre, såg absolut 0 mening med livet.

Så visst, man kan önska att jag bara hade kunnat sparka det åt sidan och tänkt "Nu satsar jag järnet på skolan!" men tydligen så fungerar inte jag så OCH DÅ ÄR DET SÅ JAG FUNGERAR! Sen kan andra tycka vad de vill, men det är så jag är och människor är olika.

Så nu när jag blev tvungen att hoppa av skolan så känns det inte som en katastrof för mig för det får inte mig att vilja dö. Det som däremot får mig att må lite sämre över det är när ANDRA försöker säga åt mig att mitt liv i princip är fucked up nu. Och nej, jag älskar inte att vara arbetslös, jag är uttråkad och hatar att inte ha några pengar, MEN DET ÄR EN PERIOD!!!!!!!!!!!  Vissa tycker att jag har gjort fel, prioriterat fel och borde handlat annorlunda. Men det tycker inte jag, jag är glad över att jag är en person med känslor som bryter ihop när min mormor blir sjuk och blir sårad när min kille gör slut. ANNARS hade det varit nåt fel på mig, men inte nu!

När jag säger att jag hoppat av skolan har reaktionerna varit både bra och dåliga. De bra är de som säger "det är bara att gå vidare, hitta ett jobb och jobba ett tag och sen kanske du kan komma tillbaka till skolan med nya krafter". Ungefär så.
De dåliga är dessa "NEEEEEEJ men guuuud stackars dig! Shit vad ska du göra nu??? Åh vad jobbigt. Vad synd att det skulle bli så här!" och "varför lät du det gå så långt? Varför satte du dig själv i den här situationen? Det var dumt gjort. Nu skjuts ju allt upp för dig".

Jag är arbetslös. Inte döende. Det finns elever i min klass (förra klass) som är över 40. Jag är 20. Det är hur många som helst som tar sabbatsår efter studenten. Så jag skulle inte kalla det att komma efter. Jag var tidig förut!

DET ÄR INTE HELA VÄRLDEN! Aaaah. Det tycker inte jag i alla fall, så ingen behöver försöka övertyga mig om att det är det.

Ett bra tips är att först fråga "hur känns det?" istället för att försöka undervisa om hur man ska känna.


Det löser sig!

GUESS WHAT

I'm vulnerable, I'm vulnerable.
I am not a robot.


MORNIN'!

Nu är klockan 04.28 och har jag sovit nåt? Näe.

Känner inte igen mig själv och har inte gjort det senaste veckan. Jag har typ blivit helt nollställd. Nån skulle typ kunna skrika "DET BRINNER!!!" och jag hade typ "ok jag kommer ska bara ta några grejer..."

Möööööööööööög vet inte varför. Eller jag kan ju ana men orka.

Ibland känns allting så himla långt borta. Jag är snart 21 år gammal... och allt känns så långt borta...

Och jag undrar varför vissa saker händer men tror samtidigt att det är en mening med allt. Saker som hänt en och saker man gjort påverkar hur man handlar och hur allt blir i framtiden tror jag.

Förut trodde jag på karma stenhårt. Sen trodde jag inte på det längre. Nu vet jag inte vad jag tror.

Jag vet typ ingenting längre. Nej jag vet verkligen ingenting. Lever dag för dag och vad som helst kan hända!

God natt. Eller god morgon, either way you want it...

FÖR FÖRSTA GÅNGEN

... Kan jag med hela min själ säga: Vilken tur att jag blev tjej!

Kan hända att det finns vissa av er som blev lite avskräckta från att hälsa på mig här i Malmö efter att jag skrev om de 15 skottlossningar som ägt rum här. Slumpmässigt utvalda män som blivit drabbade sa de då. Nu har de kommit fram till att den gemensamma nämnaren för alla dessa män är att de har invandrarbakgrund och att mycket tyder på att det är en och samma gärningsman som skjutit. (Alltså säkert en rasistsvenne. OCH VEM ÄR DET SOM SKAPAR VÅLD I SAMHÄLLET? Suck.)

Jag säger bara, tur att jag inte är man. Då hade jag ju varit som en vandrande måltavla!!!!!!!
Jag har ändå varit förvånansvärt lugn över detta men nu blev jag ännu lite lugnare. Alltså, det är ju hemskt! Jättehemskt, men jag behöver iaf inte oroa mig lika mycket... eller "lika lite" :P

Usch hoppas de tar fast idioten. Tänk att vara invandrarkille (eller adopterad osv) i Malmö nu liksom och veta att det finns en galning där ute som är ute efter såna som en själv. Fy! Jag ska aldrig mer ha håret uppsatt med luvtröja och mjukisbrallor och sneakers iaf. Han kan ju göra ett misstag!

Mmmm that's all for today folks.
Jag måste ringa Yamina, får inte glömma det..


WHAT IS WRONG WITH MEEEEE (PMS)

Kan jag få skalla nån?

Orkar inte må såhär! Mina hormoner spårar ur, SPÅRAR UR. Totalt alltså, och jag vet varför. FÖR JAG HOPPADE ÖVER MIN MENS. Aaaaahhh.. Thou shall not fuck with nature.

Men jaaaa jag har mig själv att skylla men orkade inte ha mens när jag var i Manchester, hallåååååå liksom?
Så det är ändå värt det!

MEN ÄNDÅ! I FEEL LIKE SHIT!!!!!!!!!!!!!!!!

Det kryper i hela kroppen på mig! Som när man var liten och en vuxen tvingade en sitta still i timmar. Så känner jag nu, vill bara skrika rakt ut "jag vill inteeeeee" och gnälla och skruva på mig och lipa. Japp. I am totally fucked up :) Det värsta är att när mensen kommer den här gången kommer jag få världens mensvärk och dö.

OCH: Det är 10 dagar kvar tills den kommer. Ska jag ha det så här i 10 dagar? Why Lord WHY???

Okej, I can feel it coming. Jag behöver lipa. Böööla ut. Peace!

FARAN MED ATT VARA ARBETSLÖS

...Är att man riskerar att bli ett fetto, för att man har för mycket fritid. Så är det i alla fall för mig. När jag är ensam och inte har något att göra, dvs när jag har suttit vid datorn, promenerat, städat lägenheten.. Då återstår det bara en sak: ÄTA.

Jag äter och äter och äter och blir aldrig mätt! JAG BLIR FÖR BÖVELEN ALDRIG MÄTT!!!!!!!!!!!!!!!!!
Även om jag lagar en rejäl middag och äter mig alldeles proppmätt så kan jag äta efter en kvart igen för att jag inte har nåt bättre för mig. Kan inte vara normalt.

Meeeen det är precis i början på första gången i mitt liv jag är totalt sysslolös så det borde ju bli bättre snart. T ex när jag får pengar så jag kan köpa ett fucking gymkort. Jättekul att alla mina sommarjobbspengar gick åt skogen. Jättekul verkligen. VERKLIGEN!!!!!!!!!!!!!!!!!! FUCK SVERIGES SYSTEM, fuck alla vuxna som inte gör sitt fucking jävla jobb. De borde få sina asses kicked hela högen. Blir så less.... Så, ett litet utbrott där så nu känns det bättre!

Längtar efter ett jobb så otroligt mycket. Vill tjäna mina egna pengar och inte behöva lägga hälften av det jag får in på böcker som suger.
Komma hem från jobbet. Vara ledig. Inte behöva tänka på läxor som ska göras till dagen efter, veckan efter, samtidigt ha grupparbete och samtidigt plugga på tenta. BLÄÄÄH!!! Om ett tag är jag kanske redo för det igen men just nu är jag sååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååå trött på det. Ok? :)

Och i protest mot detta pisslandet (inget PK-snack om det tack) tänker jag göra mitt jobb så jäkla BRA. Alltså helt ärligt, det är det jag är mest trött på i hela världen just nu, folk som inte gör sitt jobb och system som inte fungerar.

Att jag skickade 15 mail till en lärare om att få ett intyg på att jag klarat en tenta är nog en grej jag kommer minnas livet ut.
Det gick så långt att jag fick förklara för min lärare vad ett intyg är för något, exakt vad han skulle skriva på det och vem han skulle ge det till. Fick svaret "jag förstår inte vad du menar".
Mailade rektorn och bad henne om en korrekt beskrivning eftersom han inte förstod min. Hon vidarebefodrade mailet till läraren som gav mig detta svaret: "Jag ser att du har varit i kontakt med rektorn. Tyvärr kan jag inte utläsa ur mailet vad det är du vill jag ska göra".

Jag har tänkt på det här många gånger efteråt och kommit fram till att han antingen måste varit påverkad av något eller lida av en psykisk störning alternativt allvarliga synskador/lässvårigheter.

Och inatt drömde jag om en bebis som hade skägg. Ciao!

LEVER FARLIGT

Okej, är inte detta ett lite konstigt sjukdomsförlopp:
Ont i halsen.... Feber + illamående...  Feber + spyr... Feber... Ont i halsen... Täppt i näsan + lite ont i halsen.
Eller? Det är ju som jag varit förkyld, sen fått maginfluensa, sen fått en annan sorts förkyldning. Anyhow!

Idag gick jag till affären för att köpa smör (ni minns väl min hollandaisesås) för att jag skulle göra potatismos. Kom jag hem med endast smör? Näääääääe. Jag handlade för 250 spänn. Varför blir det alltid så?
Och vem orkar köpa persikor stora som apelsiner? Jag som var så sugen, men hur skulle man äta upp en sån!?

Men jag måste bara ge ett fint tips: Couscous med naturell/vaniljyoghurt och kanel. SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ gott. Om ni inte har smakat så måste måste måste ni det. Order från moi. Ok? En klassiker i många delar av l'Afrique.

Från det ena till det andra...

Såg på nyheterna häromdagen att det skett 13 skottlossningar i Malmö de senaste nånting månaderna. Och jag har alltid trott att man typ inte ska oroa sig för det är alltid mellan gäng och sånt. Men jag hade visst fel! För han sa att det är mest slumpmässigt utvalda män som drabbats. Och så har de skjutit in i fönster på hus. Som grädden på moset filmade de en gata och sa att "detta är en av de mest beskjutna gatorna i Malmö". Min vän Maria sa då "men, lite längre ner på den gatan och in på gatan till vänster, där bor ju du Jennifer".
.......... Jaså! Vad trevligt! Och hur många meter från mitt fönster var den där skottlossningen andra natten jag sov här nu igen? Just det, typ 10 va? Och var har jag min säng? Jo bredvid fönstret!

Har sedan dess sovit med skottsäker väst och pansarhjälm på mig.
Näe. Men om de så gärna vill skjuta mig så får de väl göra det då. Så kan jag börja rappa och sånt sen och göra karriär och bli rik. Dvs om jag överlever.

Det fula var bara att efter att de sagt allt det här så ba
"men polisen tycker inte att allmänheten har anledning till oro..."
- Nä, det tycker jag inte. Vi håller på att utreda och blablablablabla....

Nähe, ok. Men då är det ju lugnt. Svenska polisen ger ju alltid en så stark känsla av trygghet. De löser det säkert!


Älskar att värmen har satts på i min lya nu. Fryser inte ett dugg! För några veckor sen låg jag här i tjocka tröjor och halsduk och nu kan jag ligga i linne och trosor. Och städa naken som jag alltid gjorde i min etta i asarum hahaha. Try it, det är så himla bekvämt! Och idag fick jag TV-kanaler. YEAH.

Ska göra ännu mera couscous med yoghurt och kanel nu. Känner att detta är mitt nya beroende.



Jag på min farliga gata!
Förresten, här är jag modell för Mickans kollektion.
Klicka här för mer info om den och hur ni röstar på den i IKEAs tävling!


HOLLANDAISESÅS

Jag är så förbaskat sjuk så ni kan inte ana. Jag har mått så illa, haft feber, ont i halsen och jag har spytt. INTE kul. Har inte kunnat äta knappt nånting alls men efter att Yamina tjatat lite på mig kom jag fram till att jag borde äta något. Låg i min säng och försökte ivrigt komma på något som jag var minsta lilla sugen på.

Plötsligt slog det mig. Jag ville äta ris med hollandaisesås. (har ingen lax hemma)

Gick ut i köket för att förbereda men upptäckte att jag inte har nån hollandaisesås hemma, vilket gjorde mig ganska förvånad eftersom jag alltid brukar ha det. Då kom jag ihåg att någon person någon gång sa till mig att det är väldigt enkelt att göra sin hollandaisesås själv. Så jag gick in på recept.nu där jag mycket riktigt, hittade ett väldigt enkelt recept. Det bestod endast av smält smör, vatten, citronsaft, äggula, salt och vitpeppar.

Nu till mitt väldigt korkade misstag. Jag har inget smör hemma och orkade inte gå ut trots att jag har ett livs 3 minuter från mig. Ville inte riskera att spy ner nån. Så vad gjorde jag? Jo, jag gjorde en egen blandning av rapsolja och grädde.

Det hela såg väldigt bra ut och jag såg fram emot min måltid, tills det var dags att provsmaka såsen. Det var ju inte superäckligt men det var verkligen inte gott. Antingen var det min konstiga blandning som var orsaken eller så är hemmagjord hollandaisesås helt enkelt inte alls lika god som köpt.

Kan inte riktigt förklara smaken. Men det kändes som det var nåt som fattades, vilket kan ha varit äkta smör.
Eller kanske aromämnen och förtjockningsmedel?

Så, ja, nu sitter jag här med en massa ris utan tillbehör. Sånt är livet.

I NÄSTA LIV

När jag var ute på skogspromanad med Madde kom jag fram till att min dröm hade varit att vara antingen en:
Flyttfågel
Björn
Snigel

Vad kan vi dra för slutsatser av det? Jo, att jag inte är gjord för vinterhalvåret och att jag därför skulle antingen vilja flyga bort till varmare länder med mina kompisar, eller äta mig fet hela sommaren för att sedan lägga mig i min grotta och sova ända till våren. Perfekt liv, jag hoppas jag blir en björn eller flyttfågel i nästa. Dvs om jag föds i ett land som har vinter. Fast en flyttfågel hade i vilket fall varit perfekt att vara.

En snigel hade varit nice att vara för att man kan gå vart man vill men ändå är man alltid hemma. Perfekt! Att man är så långsam ser jag bara som ett plus, man behöver aldrig ursäkta sig för alla vet att en snigel är långsam. Och tänk, man får ju hela tiden ut det ultimata av varje resa! Tänk vad mycket man får vara med om och se innan man når målet (samma sak med flyttfågel). Förhoppningsvis blir man inte ihjältrampad eller uppäten men nu skulle vi bara titta på det positiva. Vad händer med sniglar på vintern? Alla kan ju inte dö för då hade det ju inte funnits några sniglar sen. De kanske också går i ide. Nice. Och jag hade endast ätit blad och grönsaker, inte andra sniglar eller bajs och sånt. Ok?

Åh, alltså TÄNK att vara en flyttfågel, vad underbart. Alltid vara i ett varmt och skönt land och när det är dags att resa så är det gratis och man har alltid en massa kompisar med sig. Sen pausar man på mysiga ställen, äter lite, sover, kanske ser sig lite omkring och sen ger man sig av igen. Och tänk att kunna flyga. Helt perfekt.
Ser inte jättemycket fram emot att äta insekter men jag kan ju kanske bli en fin fågel som endast äter rester från restauranger och sånt. För eftersom jag alltid kommer vara i ett varmt land så kommer det alltid att finnas uteserveringar tillgängliga. Och fåglar älskar fisk, precis som jag!

Och vad skönt det skulle vara att vara en björn. Aldrig frysa för man är så tjock med en så varm päls. Och knappt aldrig vara rädd för alla andra har sån respekt för en. Äta massa goda bär och fisk och bara gå och gotta sig och ha MÅLET att bli så tjock som möjligt! Perfekt. Sen när man känner att kylan kommer så tänker man "jahapp, dags att dra sig tillbaka" så går man in i sin grotta, längst in, kurar ihop sig, har massa drömmar och när man vaknar igen så är det vår! Helt underbart.

Ja. Något av dessa tre vill jag bli :) Bye!


RSS 2.0