HATKÄRLEK

Denna eviga hatkärlek jag känner till Sverige. Den tycks aldrig riktigt ordna upp sig.

Sverige är 70% personifierat. Hela landet känns som en enda stor 70 procentig person. Kanske till och med 65%. Aldrig gör det där lilla extra. Aldrig lever fullt ut. Aldrig känner det där lilla extra. Aldrig riktigt vågar. Alltid håller tillbaka. 
Alltid håller tillbaka så jävla mycket.

Ibland känns det som att stå på en havsbotten och skrika allt vad jag har. Det spelar ingen roll för havet är ändå lika förbaskat tyst.

KÄRA BILL

Mina kära vänner och läsare, det finns ingen som helst nytta med att klaga över att man har räkningar att betala. Det kvittar om man gnäller i 1000 år, räkningarna blir ändå inte färre eller lägre.

Så låt oss istället se fram emot när de kommer i brevlådan, en efter en. Hyran, elen, telefonen, internet, CSN-skulden, och allt vad det nu kan vara. De kommer ju trots allt bara en gång i månaden, så varför inte ta vara på dessa tillfällen?

Se det som en trevlig och stillsam stund för dig själv, när du sitter och fyller i alla 10 steg i betalningen via internetbanken, om och om igen. Alla härliga OCR-nummer och alla andra siffror. Dosan - datorn - dosan - datorn.

Åh känner du hur avslappnad du blir? Och kommer det någon liten hatisk tanke - låt den komma, men låt den också försvinna. Andas in en härlig känsla av att vara vid liv och ta del av samhället, andas ut avskyn mot kapitalet. Så ja.

Och även om det skulle hända att du får en obehaglig överraskning, till exempel om du trott att du betalat allt och sedan ser att några hundralappar extra har dragits från ditt konto på grund av att du har autogiro till gymmet, se det inte som ett nederlag. Nej, se det istället som en bra anledning till att banta lite den här månaden, och träna lite mer!

Skulle det sedan vara så att något företag har glömt att skicka en faktura till dig som du sedan får en massa straffavgifter på, låt oss säga ca 300 kr extra. Vad gör det? Sånt händer. Känn glädjen över att dessa personer också är mänskliga och kan fela.

Låt oss leva i harmoni med våra räkningar! I LOVE YOU BILL!


FARBROR RIMFROST & KUNG VINTER

Farbror Rimfrost är här som ni säkert har märkt. Måste faktiskt erkänna att jag för typ första gången i mitt vuxna liv längtar efter Kung Vinter också. Trött på Malmös dimma, då är det bättre med snö! Mycket bättre än slask. Så jag hoppas att det blir en vit Skånevinter i år också. Förhoppningsvis med större satsning på skottningen...........

Mest gillar jag Gumman Tö förstås. Ni som inte fattar vad jag svamlar om tycker jag ska läsa boken Olles Skidfärd av Elsa Beskow.

IDAG ÄR DET EN MÅNAD KVAR TILL JULAFTON.
Knasigt eller vad? Det var ju sommar nyss, och var tog hösten vägen? 

Nej jag är verkligen inte gjord för vintern. Möjligtvis juletid när det ska vara julbak och ljusmys. Resten är jag verkligen bara inte gjord för. Jag är en 100% sommarperson.

Det fryser liksom till lite inom en också. Livet som jag vill leva det begränsas. Och jag hade helst gått i ide till mars, om jag fått välja.



Kanske man skulle sätta lite färg på tillvaron med lussebak ikväll? 
Om man pallar knata ner till affären, förstås....

ÄKTA PÄLS

Oh så fint det låter. ÄKTA PÄLS!

- Vilken fin jacka du har.
- Tack, det är äkta päls! 

Alternativt:

- Tack, det är äkta päls. Päls är dyrt! Och JAG hade råd att köpa det! Jag är rik! Haaaa haaaaa!

Och säg mig bara, HUR blir det bättre helt plötsligt bara för att du köper en päls som är begagnad? Det är nog bland det dummaste jag har hört. 
Det ENDA som händer är att dina pengar då inte går till tillverkaren, utan de går till t ex Myrorna. And your point is?

Du sponsrade alltså inte pälsindustrin när du köpte den, tekniskt sett. Men du går ju runt med en pälsjacka som har krävt att massa djur fått dö bara för att folk som du vill ha den på sig och visa upp sig. Genom att ha den på dig är du ju för fasen som ett vandrande plakat som säger "PÄLS ÄR OK". 

Så försök inte gömma er genom att skylla på att den är begagnad. Du köpte den av precis samma anledning som första köparen gjorde.

Och: Man äter inte RÄV, man äter inte SÄL, man äter inte MINK, man äter inte ILLER, man äter inte CHINCHILLA, man äter inte TVÄTTBJÖRN, man äter inte BÄVER, man äter inte MÅRDHUND.

Man äter alltså inte något av alla de djur som dör för att ni vill ha era tjusiga pälsar! MAN DÖDAR DJURET (inte ens alltid man gör det) TAR PÄLSEN OCH SLÄNGER BORT DET! Man föder upp dessa varelser på ett hemskt sätt, tar pälsen och slänger bort dem. 

Så sluta försöka komma med kassa ursäkter, det är i så fall bättre att säga "jag bryr mig inte om djur". Lätt som en plätt!

Det finns 6000 pälsfarmer i EU. EU står för 67% av den globala minkproduktionen och 70% av rävproduktionen. Vänsterpartiet och Miljöpartiet är de enda partierna i Sveriges Riksdag som vill förbjuda pälsdjursuppfödning.
(källa: wikipedia och www.fria.nu)


Här är några av de djur man använder i pälsindustrin. Så fina små djur som plågas och dör helt i onödan.

ATT KOMMA IHÅG

Nu ska jag bara skriva en lista på saker som jag måste komma ihåg, och saker jag måste komma ihåg att jag ska leta upp! Värst vad saker försvinner hur som helst.

Saker att leta upp:
1. Min samling med bokmärken
2. Min samling med klistermärken
3. Min mumin-mugg
4. Min pippi-mugg
5. Mina sagoböcker

Annat att komma ihåg:
1. Hämta min pajform hos Mickan
2. Låna ståltråd av morfar
3. KÖPA ETT NÄT (när jag har råd) VAR KÖPER MAN NÄT? Kanske i en trädgårdsaffär, och var finns en trädgårdsaffär i Malmö???????????????????????????????????????????????????
4. Helst köpa lite vit målarfärg också
5. Låna en såg nån stans. Ser hopplöst ut i Malmö så kommer antagligen få bli frakt från karlshamn.

Övrigt:
Få med mig Ellen på loppis/second hand på lördag.

MISS SENSITIVE

För en gångs skull skola jag icke tala om emotionella känslor... Hur säger man? Invärtes känslor? Psykiska känslor? Nåväl.

Tänkte bara babbla lite om fysiska sådana. Jag är tydligen fysiskt överkänslig (OCKSÅ hehe. Score). För lukt, temperatur och massa. Om det nu kan räknas som fysiska känslor. Sinnen? Moving on...

Jag bränner mig mycket lättare än andra och reagerar mycket mer på saker jag ser. Jag vet att det låter helt flummigt men så är det. Fattar inte hur folk kan duscha i så hett vatten t ex! Jag skållas! Och det är inte som jag inbillar mig utan jag blir verkligen helt röd, ont som fasen. Ron tycker att jag duschar kallt. Fattar inte.

Men mest av allt måste det ändå vara lukten. Alltså... Jag vet inte hur många gånger det här har hänt:

- Men shit vad det luktar!
- Luktar?.... Näe jag känner inget?
- VA? Det luktar ju skitmycket -nåt random- ! Känner du inte?
- Nej jag känner ingenting.

Och sen mår jag så himla lätt illa av lukter. SÅÅÅ lätt. Häromkvällen när jag bakade bröd (bästa brödet jag gjort måste jag säga) mådde jag illa av brödlukten efter typ en kvart. Och det är ju ändå en god lukt! Jag klarar inte av att basta eller ligga i ett varmt bad för länge, då får jag panik och det händer väldigt ofta att jag får sån panik att jag måste öppna min balkongdörr och andas. Syrefattig luft antar jag. Händer även vid helt slumpiga tillfällen när det är dålig luft. Får verkligen panik.

Sen ska vi ju knappt gå in på mina fötter. Har aldrig ägt ett par skor jag inte fått skoskav av. Spelar ingen roll om de är nya eller gamla. Kvittar hur bekväma de är.

Undrar vad allt det här beror på. Har ju både för- och nackdelar såklart men oavsett så är det ju ganska mystiskt.
Natti natti!

Måste även tillägga hur tacksam jag är för att mitt favvoplagg är "inne" igen. 
TIGHTS ♥

HJÄLP!

Jag måste vara den veligaste personen i hela universum!
HUR KAN MAN INTE VETA VAD MAN VILL BLI? Egentligen liksom, det borde inte vara så hääär svårt????
Vad i hela friden vill jag bli då???? Vad är jag egentligen väldigt bra på? Alltså va?? VA???

Åååååååååååååååååååååååååhhhhhhh. Jag tänker på det varenda dag. VARENDA dag.
Andra har sagt: Sjuksköterska. Författare. Förskollärare.

Sjuksköterska - Jag hade LÄTT velat jobba som det, om det inte involverat bajs, kiss, slem, blod, sprutor. Jag KAN INTE MED bajs, det går inte, jag klarar knappt av att torka en liten unge i röven! Spyr nästan! Och jag tänker aldrig någonsin hålla i en spruta. De borde hitta på ett nytt yrke inom vården som bara handlar om allt det där andra. Som när jag sommarjobbade där. Så himla nice var det!

Författare (eller nåt sånt) - Jaha. Ja det hade ju varit jätteroligt. Synd bara att sannolikheten att bli framgångsrik är typ 1/7 000 000 000.

Förskollärare - Ja det verkar kul. Inte superlockande, men kul. Och det behövs. Men... eh. 3,5 år och sen är man förskollärare? Liksom...? Eh. Eh.

AAAAAAAAAAH ORKAR INTE. Vill bara skrika. Kan inte nån bara säga: Jennifer, du hade blivit en SKITBRA.........!
Du hade passat PERFEKT som............! 

Ååhhh ååååh ååååååh.

Hjälp.

UTVÄRDERING TILL MODERATFANS

Egentligen finns det bara 1 fråga till alla som röstar blått: VAD ÄR DET NI INTE FATTAR?
Bara berätta för mig snälla.

Det finns liksom bara 2 alternativ, antingen fattar ni inte eller så är ni sååå rika och egoistiska som en människa bara kan bli. Men majoriteten av er som röstar kan omöjligt vara så pass rika, så de flesta fattar alltså helt enkelt inte grejen.

Ska jag göra ett litet exempel kanske, ett sånt där läsexempel man fick i matteböckerna i lågstadiet?
Anna är sjuksköterska. Hon tjänar 25 000 kr / månad. Moderaterna sänker skatten, som bl a går till vård, eller hur? YIPPIE tänker Anna, nu får hon 1000 kr extra varje månad.
Oj men nu har kommunen inte så mycket pengar längre, vad beror det på? Den sänkta skatten.
Så nu måste sjukhuset dra ner på personal (skattebetalare). Oj och det skulle egentligen behövas byggas fler salar men det finns inte tillräckligt med skattemedel... synd.

Så de drar ner på personalen samtidigt som salarna + korridorerna är överfyllda med patienter.
De som jobbade på sjukhuset och alltså var skattebetalare, är nu utbrända och kostar vadå? Skattepengar.

Det blir färre skattebetalare och fler som lever på skattepengar.
Men låt oss säga att Anna står ut och jobbar kvar och tjänar 1000 kr mer varje månad. Det blir alltså 12 000 om året som hon kanske kan spara.

2 år senare är Anna med i en bilkrock och får en allvarlig höftfraktur. Förr hade vi ju gratis sjukvård tack vare skatten men nu har sjukhusen privatiserats. En höftoperation kostar ca 100 000 kr. Och Anna har ju bara sparat ihop 24 000...
Samma år ska Annas dotter börja skolan. Förr hade vi gratis skola men nu ha skolorna privatiserats. Ett år i grundskolan kostar ca 83 000 kr per barn. Ett år. Ett barn. 83 000 kr.

HUR GÅR DET IHOP SÅ HÄR LÅNGT TYCKER NI?

"Man kan ju köpa sjukförsäkring" sitter det säkert en moderat och tänker nu. Jovisst kan man det. Betalar man mer kan man få den BÄSTA till och med!
Man kan också köpa tandvårdsförsäkring, en dagisplats, en skolplats, och en äldreboendeplats, och sen får man ju faktiskt se till att välja just det sjukhuset med bäst vård för sig själv och sina barn. Samma sak med skolorna, äldreboendena osv. Smakar det så kostar det och försäkringarna täcker inte allt.

Så mitt råd till alla er med "medellön" som tycker att moderaterna är så HIMLA bra är: Se till att spara i ca 3 livstider innan ni skaffar barn och blir gamla och behöver sjukvård. Se till att ni inte råkar ut för någonting i livet som gör att ni inte kan jobba, t ex graviditet, sjukdom eller depression. Annars kan det bli svårt. Och borsta tänderna för fan och se till att ingen i familjen behöver tandställning. Föd bara friska barn utan specialbehov och se till att vara frisk själv. Spara samtidigt så mycket pengar ni kan för annars har ni ingen pension sen.

Sen kan man ju tänka på att alla inte ens har medellön utan kanske under medel eller ännu mindre eller så kanske man är sjuk och inte kan jobba alls. Har ni tänkt på att det finns handikappade människor t ex? Vad hade ni tänkt göra av dem?


Men moderaterna är ju det nya arbetarpartiet.


Nej tack jag ger hellre bort 1000-lappen!

GO HARRY, GO HARRY!

Så, nu har jag precis äääntligen sett Harry Potter and the Deathly Hallows 2. Bättre sent än aldrig indeed!
Kära tider vad jag älskar Harry Potter. A true masterpiece! Tänk att skriva den berättelsen. Alla namn och grejer!

Jag har bara läst böckerna 1-4 och har tänkt att jag ska läsa de andra också i flera år men det blir ju aldrig så. Eftersom jag gillade de första sjukt mycket kan jag tänka mig att resten också är awesome.

Jösses vad Voldemort är FUL! Hahahahahahahahaha.

Och nu tänker jag inte vara så där lam som så många andra (fan vad jag stört mig på det) och halvavslöja något. Ingenting faktiskt.

Jag har bara en fråga: VARFÖR säger Dracos mamma "is he alive? Draco is he alive?"... Hur fasen...? Nä jag fattar ingenting där. De måste skippat en rätt fet del av boken där eller? Fattar 0 som sagt.
Anyway kände bara att Rowling förtjänade en sån här fin plats i min blogg. Ett geni!

Här skulle det passa med en bild på mig som 10åring
med en blixt i pannan målad med bläckpenna.
Synd att den bilden inte existerar.
But then again... kanske inte så synd.



Ni får nöja er med den här istället. SÅ SÖTA!!!

HEMORROJDER

Hahahahahaha alltså käääääääääääära lilla lilla liiiiilla lilla Jennifer.....

Ja när ska jag inse att man tjänar så jävla mycket mer på att vara ett ashål? Rövhål. Anus. Rektum? Ringmuskel. En hemorrojd, en pain in the ass! En cancer i röven vart jag än satt.

Alltså hahaahhahahaha näääääe men hörni det är ju så jävulistiskt roligt att jag aldrig lär mig!
Man ska inte bry sig om något annat än sig själv i hela världen och sen ska man satsa på att behandla alla som SKIT. Man är ju trots allt ett rövhål så det finns ju inte så mycket annat att göra om man tänker efter.
Fan vad härligt! Dock går det ju emot min natur liiiiiiiiiite men jag kan iaf lova att jag ska jobba på det fr o m nu!
.
Så just nu i detta tillfälle skriker jag: Fuck alla mammor, pappor, "pojkvänner", pojkvänner, lärare, "kompisar" och andra bajsätande horor jag haft i mitt liv som varit hemorrojder och pains in my ass.
Dra åt helvete, gå och ät lite mera bajs, ät tills ni spyr ut allting igen som ni alltid gör över alla andra människor som inte ens förtjänar det.
Det finns inte en enda snällcell i min kropp just nu, och även om jag är klen så skulle jag banka skiten ur nån, jag är så jävla arg och det finns inte många tillfällen i mitt liv jag varit så arg, ett av dem var när nazisterna knatade runt på gatorna i Karlshamn, som dessutom är en riktig hora den staden också, alla som bor där kan... bo kvar, det är illa nog!
AH SUCK vill låsa in mig hos mormor och morfar och stannar där tills de dör och då dö med dem, de enda riktiga BRA människorna kvar på denna planet!
Nu ska jag lyssna på min anger management-lista på spotify och ta ett bad, får se om det lugnar ner mig men i vilket fall så kan ni ju ge fan i det som en sann hemorrojd hade sagt.
Listan: anger management

RSS 2.0