UTVÄRDERING TILL MODERATFANS

Egentligen finns det bara 1 fråga till alla som röstar blått: VAD ÄR DET NI INTE FATTAR?
Bara berätta för mig snälla.

Det finns liksom bara 2 alternativ, antingen fattar ni inte eller så är ni sååå rika och egoistiska som en människa bara kan bli. Men majoriteten av er som röstar kan omöjligt vara så pass rika, så de flesta fattar alltså helt enkelt inte grejen.

Ska jag göra ett litet exempel kanske, ett sånt där läsexempel man fick i matteböckerna i lågstadiet?
Anna är sjuksköterska. Hon tjänar 25 000 kr / månad. Moderaterna sänker skatten, som bl a går till vård, eller hur? YIPPIE tänker Anna, nu får hon 1000 kr extra varje månad.
Oj men nu har kommunen inte så mycket pengar längre, vad beror det på? Den sänkta skatten.
Så nu måste sjukhuset dra ner på personal (skattebetalare). Oj och det skulle egentligen behövas byggas fler salar men det finns inte tillräckligt med skattemedel... synd.

Så de drar ner på personalen samtidigt som salarna + korridorerna är överfyllda med patienter.
De som jobbade på sjukhuset och alltså var skattebetalare, är nu utbrända och kostar vadå? Skattepengar.

Det blir färre skattebetalare och fler som lever på skattepengar.
Men låt oss säga att Anna står ut och jobbar kvar och tjänar 1000 kr mer varje månad. Det blir alltså 12 000 om året som hon kanske kan spara.

2 år senare är Anna med i en bilkrock och får en allvarlig höftfraktur. Förr hade vi ju gratis sjukvård tack vare skatten men nu har sjukhusen privatiserats. En höftoperation kostar ca 100 000 kr. Och Anna har ju bara sparat ihop 24 000...
Samma år ska Annas dotter börja skolan. Förr hade vi gratis skola men nu ha skolorna privatiserats. Ett år i grundskolan kostar ca 83 000 kr per barn. Ett år. Ett barn. 83 000 kr.

HUR GÅR DET IHOP SÅ HÄR LÅNGT TYCKER NI?

"Man kan ju köpa sjukförsäkring" sitter det säkert en moderat och tänker nu. Jovisst kan man det. Betalar man mer kan man få den BÄSTA till och med!
Man kan också köpa tandvårdsförsäkring, en dagisplats, en skolplats, och en äldreboendeplats, och sen får man ju faktiskt se till att välja just det sjukhuset med bäst vård för sig själv och sina barn. Samma sak med skolorna, äldreboendena osv. Smakar det så kostar det och försäkringarna täcker inte allt.

Så mitt råd till alla er med "medellön" som tycker att moderaterna är så HIMLA bra är: Se till att spara i ca 3 livstider innan ni skaffar barn och blir gamla och behöver sjukvård. Se till att ni inte råkar ut för någonting i livet som gör att ni inte kan jobba, t ex graviditet, sjukdom eller depression. Annars kan det bli svårt. Och borsta tänderna för fan och se till att ingen i familjen behöver tandställning. Föd bara friska barn utan specialbehov och se till att vara frisk själv. Spara samtidigt så mycket pengar ni kan för annars har ni ingen pension sen.

Sen kan man ju tänka på att alla inte ens har medellön utan kanske under medel eller ännu mindre eller så kanske man är sjuk och inte kan jobba alls. Har ni tänkt på att det finns handikappade människor t ex? Vad hade ni tänkt göra av dem?


Men moderaterna är ju det nya arbetarpartiet.


Nej tack jag ger hellre bort 1000-lappen!

Kommentarer
Postat av: nea

bra skrivet!

2011-11-13 @ 23:54:11
URL: http://popgodis.wordpress.com
Postat av: Lovisa

Anna glömde nog att hon jobbar inom vården när hon röstade blått. Liksom alla lärare, poliser, brandmän, biblotikarier, dagisfröknar och läkare gjorde när de röstade blått. Deras jobb är ju liksom beroende av.. japp, skattepengar!

2011-11-14 @ 09:30:04
URL: http://nooffence.blogg.se/
Postat av: Annelie Eriksson

Mitt i prick!! Precis så här är det! Aldrig moderaterna för min del!!

2011-11-15 @ 09:36:23
Postat av: caroline

http://www.expressen.se/kultur/1.2623645/vad-vager-en-kissbloja LÄSVÄRT!

2011-11-23 @ 18:28:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0