POTATISLIV

En sån här stor knipa som jag sitter i nu har jag nog aldrig suttit i förr.

Nu tror jag ju inte att satan har kommit för att hämta mig än. Antagligen kommer det att lösa sig på något sätt.

Och jag tänker faktiskt inte gå omkring och vara orolig nu för jag har liksom blivit lite immun mot det.

Visst, jag kan ju inte fortsätta laga lyxmat till mig själv som jag gjort senaste året men potatis är ju också gott! Potatis måste vara den billigaste maten som finns. Så nu får det bli potatismos, potatisplättar, potatissallad, kokt potatis, stekt potatis, potatisgratäng, eh... Får nog inverstera i ett stort paket vetemjöl så jag kan göra langos också. Är vetemjöl dyrt? Måste kolla upp.

Sen är ju inte gräddfil och rödlök så där värst jättedyrt heller.. Och sen får jag äta potatis och morotssoppa också. Och tomatsoppa, passerade tomater är också billigt. Buljontärningar är kanske dyrt men då får man väl krydda extra istället för kryddor har jag så det räcker i minst ett år haha.

Meeeeen jaaa.... Jag får helt enkelt hoppas att Gud är med mig och att allt det här eländet är löst om 2 veckor.
Om det går som jag vill så tänker jag fira genom att ge mig själv nåt riktigt nice.

Om det inte går som jag vill så får jag söka städjobb så det ryker, jobba röven av mig (det gör man, gick ner 3 kg på 3 veckor i somras) och tjäna mina egna pengaaaar. Det hade ju varit nice på ett sätt men man måste ju ha ett annat jobb efter ett tag för annars avlider man pga allvarligt slitage.

Allting går om man bara vägrar ge upp. Så är det! Kolla bara på mig hittills ;D Allt går!

Det som är irriterande är bara att man får se till att andra människor gör sitt jobb utan att man själv får nåt extra för det. Men det får man ta!

Älskar fortfarande livet!
Men hatar Sverige mer och mer. Som väntat efter kukvalet. Ciao!


Favorit i repris,
står fast vid att jag hade trivts som snigel! Typ.

CAN YOU FEEL IT

Jag känner det! Jag är på en ny början! LOVE IT! Den här känslan är alltid bra! Varje gång har det varit bra!

skulle bara säga det, peace!

HA!

När man själv är skyldig staten pengar så blir det ett jävla liv om de inte får dem på EXAKT rätt datum.
Men när staten är skyldig mig pengar så ska man visst kunna vänta hur länge som helst och det ska vara helt ok.

Jag hatar vuxna människor, de är ju för fan inget annat än helt inkompetenta.

- JAG VILL HA MINA PENGAR!
- Det får du inte.
- Varför inte det!?
- För de vuxna på din skola som kallas lärare gör inte sitt jobb.
- Men om jag ser till att de gör sitt jobb då, får jag pengarna då?
- Njaaaaaaaaaa...........

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhh NU ÄR DET KRIG! THIS IS WAR! C'EST LA GERE!

HATERS

Tillåt mig: Hahahahahahahahahaha.

Fick precis veta att det går skitsnack om mig ända borta i England. Orka. Och alla vet vi ju att skitsnack beror på avundsjuka och svartsjuka. WEEEEELL det kan de få fortsätta vara tillsvidare HAHAH. Så himla fult bara.

Och alltså SNÄLLA NÅN. Det är 2010 nu, mmkay? Inte 1930. Det är fullkomligt normalt att jag är, låt oss göra det enkelt, vit och Oscar svart. SÅ KAN FOLK SLUTA HAKA UPP SIG. Jag tycker han är jävligt snygg och han tycker samma om mig. Big deal? Han är man och jag kvinna! ETT HELT NORMALT HETEROSEXUELLT PAR.
Som bor långt ifrån varandra. Men annars helt normalt. Hahaha.

Och tro inte att jag är så dum att jag inte vet att folk snackar här i Sverige också. Och att folk tänker det ena och det andra. Men jag kunde verkligen inte bry mig mindre. Om ni tycker att mitt liv är sååååå fruktansvärt roligt att snacka om så varsågoda. Enjoy!

Jag är inte rasist utan jag är trött på att andra är det. Just nu speciellt trött på svarta tjejer som är det mot vita tjejer. "Ni tar våra män" osv... Kom igen... Jag klagar inte om en vit man är med en svart tjej. Ofta jag skulle bara "ni tar våra män!" HAHAHAHA.... "tar", det finns ingen människa som har rätt att äga någon annan, trodde vi lärt oss det vid det här laget. Förresten finns det väl tillräckligt ändå. JÖSSES.

Såg ett avsnitt av Ricki Lake (hahaha önskar det sändes fortfarande) också där det var en svart kvinna som sa "if you feel like you need to date outside your own race, then you don't love yourself"... alltså, va? Vad har de två sakerna ens gemensamt? Det är typ som att säga "Om du känner att du måste äta en glass tycker du inte om att kamma håret".
Men alla på Ricki Lake är iofs blåsta. Men ändå hahahah hon var ju verkligen ute och cyklade på heeeelt fel väg och långt hade hon kommit också.

Folk kollade snett på mig och Lamin också när vi gick ute tillsammans.

Det är så himla pinsamt att sånt här pågår idag. SÅ. HIMLA. PINSAMT.

VÄX UPP!!!!!!!!!!!!!!!!!!


SJUKT SJUK

Gissa när jag gick upp idag (igår)? 19.00. Vet ni varför? Näe. För att jag typ inte sov ett skit natten innan. Gissa varför? Just det, för att jag är sjukt sjuk!

Vaknade typ en gång i kvarten, antar att det berodde på att jag svalde, dvs smärtan av att svälja väckte mig. Härligt!
Och när jag väl började bli så pass utmattad att jag liksom sov ändå så började de såga och lägga golv och borra ovanför mig. Härligt!

Sååå ja nu är klockan snart 4 på morgonen. Fint.

Har ätit 2 mackor idag. Och en tallrik cornflakes.

Visst jag borde kanske tänka "jag skulle inte gått på förfesten igår" men näe! Jag ångrar det inte även om det kan ha fått mig må sämre. För jag fick träffa Carro och Linnea som jag inte träffat på aaaages! Synd att jag inte kunde hänga med ut för att febern hann ikapp men DET var nog ändå tur...

Och jag måste få mina förbaskade pengar snart för jag VILL verkligen tillbaka till Friskis & Svettis. Annars kommer jag nog dö innan den här vintern är över.
Och så måste jag verkligen köpa en RIKTIG vinterjacka som jag kan ha i typ 5 år. Jag orkar inte frysa ihjäl en enda vinter till. Fy fasen.

Shoppa över huvud taget skulle ju inte sitta fel eftersom jag inte gjort det på... eh... eeeeeeh.... eeh..?
Just det.

Nej jag får väl försöka somna utan att svälja nu. Alltså ingen, INGEN har nog någonsin haft så svullna mandlar som jag. Någonsin, någonstans. Helt seriöst. Ni tänker er säkert två små runda utbuktningar som det brukar vara. MEN DET ÄR TVÅ GIGANTISKA, KÖTTIGA BÖLDER. Man ser t o m att de sträcker sig en lång bit NER i halsen!

Aaah.. jag måste verkligen operera bort dem men jag vågar inte för jag såg en gång på "The Doctors" hur man gör och eh ÖRK. MAN ÄR INTE ENS SÖVD!!!!!!!!!! Man har bara lokalbedövning, och en spruta rakt in i halsen när man är vaken? Nej tack. Sen hade de nån bränn-grej som de brände bort dem med, såg ut som en mini-svets. Sen tog de ut dem med en pincett. ALLTSÅ NEJ TACK. Fast ja tack. Orkar inte att det blir matrester kvar i munnen för att hålet är för litet så att allt inte kommer ner.

Men ååååååååååhhh jag måste kolla om man kan få bli sövd. Annars kommer jag få gå i terapi efteråt.

Slår vad om att jag får mardrömmar om detta nu. Skit.

HAHAH visste ni förresten att dingelingen längst bak i halsen kallas gomsegel??? HAHAHAHA hur fult som helst ju!

Ps. Okej jag tar tillbaks det om att ingen har varit så här svullen. Googlade "halsfluss" och eh ja... jag tar som sagt tillbaks det! Men jag är inte långt ifrån att vara lika illa kan jag säga!

BLANDRAS DELUXE

Idag när jag gick och handlade var det en kille som ropade "eeey hola!" efter mig. Han fick svaret "hola, hola" på värsta blekingskan. Hahaha.

Jag älskar att ingen ser vart jag kommer ifrån. Eller vart mina föräldrar kommer ifrån om jag nu ska vara korrekt.

Ska försöka göra en lista på grejer som alla har sagt:

"Asien"
"Kina"
"Peru"
"Brasilien"
"Sydamerika"
"Latinamerika"
"Mexico"
"Spanien"
"Du är typ zigenare"
"Ryssland"
"Iran"
"Du är väl mulatt"
"Afghanistan"
"Sverige"
"Italien"

Det är allt jag kan komma på just nu.. Han som sa Afghanistan var totalpackad och han som sa Kina var typ 10 år men ändå haha. Min kompis Angelicas moster som är flilippinare trodde att jag var asiat sååå... what's up med mina ögon? Haha!

Vissa har sagt "du måste va en blandning" och vissa fååå har sagt "nordafrika". Och vissa har sagt "VA??? Är inte du helsvensk!?"

Jösses. Men som sagt, jag gillart!

Iaf, idag var det fint väder i Malmö. DET BLÅSTE INTE ENS!!!! :D
Men det är verkligen kallt nu, och blir mörkt redan vid 7 :( :( :( :(

Den här årstiden får mig att känna mig helt ihoptryckt och typ så där tjurig som småttingar blir när de inte får som de vill. Typ så här:


Snygg pose med fingrarna också. Påminner lite om hur mina tänder såg ut innan tandställningen.
Nej men ärligt, så där såg jag ut innan jag gick. Precis efter jag kissat, därav badrumsbilden. Och för er som tänker låna min kamera så kan jag berätta att jag tvättade händerna före.
ANYHOW frös inte i alla fall. Bara om näsan.

Nuuuu har jag en date med Mr Pillow och imorgon är det grupparbete för hela slanten.

Adios! Ciao! Arriverdereigeprg osv

...

Och så bara kommer det som ett slag i ansiktet och hjärtat värker igen.

BRUNO MARS

Jag känner mig helt isolerad från omvärlden. Även om internet är great så når det inte riktigt ända ut. Jag önskar jag hade en musik-kanal. Inte MTV för jag hatar den nu för tiden eftersom den inte är en musikkanal längre.

Tack vare att jag inte har haft/har en musikkanal så har jag inte vetat hur Bruno Mars ser ut, förren nu när jag kollade på kanal5play och han var med i Entertainment Now. ÄNTLIGEN EN NY SNYGG SÅNGARE :D

Aaaaahh han är så snygg att jag bara vill.... TA HONOM!
Alltså jag vill bara hoppa rakt på honom för han är så sjukt jäkla snygg het sexig fin.

Och han är från Hawaii, varför har ingen sagt till mig att killarna är snygga där? Nu vill jag åka dit ÄNNU MER.

AAAAAAAAAAAHHHH HAN ÄR SÅ SNYYYYYYYYYYYYYYYYGGGGGG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




TA MIG


NISSE

NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU har jag äntligen sett Nils Karlsson Pyssling!!! Hahaha tog bara ett halvår men NU ÄRE GJORT! AAAH FREEEEDOOOOM!

Åt upp resten av mitt godis under tiden också sååå atteeee nu har jag typ överskottsenergi.
HAHAHA! "Såå atteee" alltså om Madde läser detta: MINNS DU!??!

Jag och Madde lärde ju nämligen känna varandra när vi sommarjobbade på sjukhuset i Khamn (sommaren 08!! shit vad tiden går), och vår avdelningschef såg exakt ut som en rumpnisse med brunt hår, luktade alltid kaffe och avslutade VARJE mening med "såå atteeee....". Det tog LÅNG tid innan jag slutade vänta på att hon skulle fortsätta meningen kan jag ju säga!

Det är ju typ som att avsluta med "men" och sen inte fortsätta xD LLOOOOOOOOOOOOLLLL

Ok som ni märker, överskottsenergi...

Blaaaablablablaaa nej men jag har väl flippat ur lite efter valet hhehehehehehhehe. För det kan man verkligen bli galen av om man tänker på det för mycket.

Eller om man tänker på alla jävla kuklärare som inte gör sitt fucking jobb :) Då kan man också bli lite galen!

Sååååå Carro: Bli en bra lärare för jösse namn för annars kommer jag hunt you down!!

Det kommer säkert bli krig i Sverige snart! Snacka om konstigt öde i så fall!
Ett tredje världskrig.............. :O!! 2012! Ja, here we come, erkänn det lär vara så!

Om jag har rätt är jag den mest skillade människan i hela världen, kom ihåg det. Lite tragiskt ämne att ha skills i men alltid nåt!

Fan vad längesen det var jag hoppade hopprep. Synd att jag inte har ett...

Om inte jag får shoppa inom 2 veckor så VET JAG INTE vad jag gör. Dansar naken på torget kanske, vem vet!
Eller köper ett paket cigg och röker tills jag spyr. Fatta nasty.

SÅ ATTEEE........

VALET 2010


Kom nyss hem från en valvaka på ett mysigt ställe här i Malmö. (har äntligen internet yay)

Redan innan jag kom dit tänkte jag den värsta tänkbara tanken, att alliansen vinner och att SD kommer in i riksdagen.
Men det blev till och med värre än så. För SD kom in med en mycket större marginal än jag hade trott.

Det här är första gången under min livstid som jag SKÄMS över att vara svensk. Min spontana tanke, åsikt och känsla för vårt land har alltid varit en trygg sådan. Jag har alltid varit förhållandevis glad över att vara svensk. Nu ser jag ett helt annat land som ska föreställa mitt Sverige. Jag skäms över det här landet och känner inte ens för att bo kvar. Och detta pga att svenska folket, med sina röster, har valt att ge okunniga, förfärliga människor makten över vår politik - vårt land, vårt samhälle, våra liv.

Nu kommer Sverige att förändras på allvar. Det Sverige som så många av oss har växt upp i kommer att plockas isär som en monterad möbel, bit för bit. Apoteket är redan privat, nu blir Posten nästa. Svenska vapen kommer avfyra skott och raketer och svenska minor kommer att spränga krigsdrabbade, oskyldiga människor i bitar i ännu större utsträckning än vad de redan gjort. Som om det inte räckte.
Vår "miljöpolitik" kommer försämras åt helvete. Tågen kommer bli DYRARE, istället byggs motorvägar, ni har säkert redan hört om "Förbifart Stockholm"... som om det inte räckte. Folkpartiets slagord är "Kärnkraft - för miljön" det är ju som att skita baklänges. Säger som Ellen "Kärnkraft - för cancern".

Jag förstår inte, har folk inga anhöriga? Jag tänker på mina morföräldrar. Ärad vare Gud i höjden åt att min mormor levt största delen av sitt liv i ett socialdemokratiskt Sverige. Jag vågar inte ens tänka på hur hon annars hade haft det nu. Antagligen hade hon varit död för längesen.

Men nu, vad ska hända nu? De har redan låg pension båda två, de klarar sig inte på mindre. Kommer hemtjänsten bli dyrare? Kommer de tvingas välja äldreboende och vård efter sin tunna plånbok?

Min mamma är sjuksköterska, hade det blivit en rödgrön regering hade hon kanske inte behövt vara ENDA sjuksköterskan på 20 patienter nattetid så länge till. Nu får hon några hundralappar extra av lönen istället, JIPPIE.

Och jag är orolig för mina tänder. Kommer tandvården bli ännu dyrare nu? Mina tänder krånglar konstant, ska jag bli ruinerad för det? (det är jag nästan redan).

Hade vi fått en rödgrön regering hade jag fått 400 kr mer i månaden att leva för, utan att mitt lån skulle bli ÄNNU högre. Nu kan jag få låna 500 kr till av mig själv istället, som det sedan blir ränta på. ÅH TACK.

Och Sverigedemokraterna... Jag mår illa. Jag mår illa av det här på riktigt. Jag är uppväxt i Blekinge där de är som störst och där Jimmie kommer ifrån. Alltid, på alla skolor, i alla klasser jag gått i, har det funnits såna som Jimmie. Som pratar exakt lika dant, säger samma saker, ser nästan lika dana ut, och får mig bli precis lika förbannad och frustrerad. Men värst var det på gymnasiet där de var som flest och där var det också mest frustrerande hittills för att de borde veta bättre när de är så pass gamla, tänkte jag. Men Jimmie är 31 år och är precis på samma nivå som dem jag tvingades lyssna på i klassrummet på mellanstadiet och högstadiet - det är poängen, de är alla lika små. De har alla en gemensam föreställning, en tanke, som aldrig utvecklas vidare. När jag tog studenten, när jag flyttade från Karlshamn där det kryllar av alla dessa människor jag är så trött på, kände jag en lättnad. Att jag inte skulle behöva vara så pass nära inpå dem längre, varje jävla dag.

Och nu sitter de där, 20 mandat i vår riksdag. Alla från mellanstadiet, högstadiet och gymnasiet, samlade i vår riksdag och ska styra vårt land, våra liv, mitt liv. Killen från gymnasiet kommer styra över mitt liv, så känns det. Jag skäms så otroligt mycket över svenskarna. Vi ska föreställa ett i-land, där folk är bildade och moderna. Och så kommer det in rasister i Sveriges riksdag. För att svenskarna själva har valt det. Det är helt upp och ner, och jag lever nu i ett land som INTE är ett land som jag vill leva i. Jag vill inte uppfostra mina barn här, jag vill inte bli gammal här. Jag vill varken leva eller dö i norden.

Och så tänkte jag - men vart skulle jag flytta? Det finns ju inget som är så bra som Sverige var förut. Alltså var Sverige världens bästa land?
Nu kommer det bli precis som Reinfeldt sa: Sverige ska bli mer likt andra länder.

PRECIS det som jag INTE vill. Varför ska vi bli mer likt andra länder om vi är bättre än dem?
DÄR är poängen.

Jag är otroligt besviken. Jag hoppas verkligen att högern och rasisterna lever ut sin politik till 100% nu så att folk SER hur det går när man röstar så här.

Nu är det allvar, och så länge som jag bor här kommer jag fortsätta att bekämpa rasismen och fortsätta göra vad jag kan för att få tillbaka ett Sverige som jag inte skäms över.

AYO TECHNOLOGY

Haha! Snacka om desperat att jag bloggar från mobilen. Visste inte ens att jag kunde det. Mitt internet funkar ju inte än här i nya lyan, förhoppningsvis snart för de håller på att greja för fullt... Shit.. Har redan ont i tummarna haha. Det är värsta ovädret här och jag ligger i min varma säng och har tänt massa ljus. Mysigt värre. Trivs som firren i vattnet kan jag tillägga! Lite läskigt med skottlossningen som var typ 10 m från mitt fönster (och jag bor på markplan hehe) men man skrev väl under på det när man flyttade till malmö skulle jag gissa. C'est la vie tyvärr. Näe nu värker mina händer så jag säger god natt. Peace!

SMAKPROV



Ett liiiiiiiiiiiiitet smakprov på min nya lya. Var och skrev på kontraktet igår, känns nice!

Dörren till höger är ingången. Den öppna dörren till vänster är ingången till köksvrån och rummet med dörren och det lilla fönstret är badrummet.

Iiiiiiih nu är det inte långt kvar! Flyttar i övermorgon. Crazy.

MVH MODERATERNA

Moderaternas ställningstaganden genom åren:

1904–1918: Nej till allmän rösträtt.
1916: Nej till allmän olycksförsäkring i arbetet.
1919: Nej till åtta timmars arbetsdag.
1919: Nej till kvinnlig rösträtt.
1921: Nej till avskaffandet av dödsstraff i Sverige.
1923: Nej till åtta timmars arbetsdag.
1923: Nej till avskaffandet av dödsstraff i Sverige.
1927: Nej till folkskolereform.
1931: Nej til sjukkassan.
1933: Nej till beredskapsarbete.
1934: Nej till a–kassa.
1935: Nej till höjda folkpensioner.
1938: Nej till två veckors semester.
1941: Nej till sänkt rösträttsålder.
1946: Nej till fria skolmåltider.
1946: Nej till allmän sjukvårdsförsäkring.
1947: Nej till allmänna barnbidrag.
1951: Nej till tre veckors semester.
1953: Nej till fri sjukvård.
1959: Nej till ATP.
1960–talet: Ja till apartheid.
Moderaterna tog avstånd från alla sanktioner mot apartheidregimen i Sydafrika och var emot det svenska stödet till ANC.
1963: Nej till fyra veckors semester.
1970: Nej till 40–timmars arbetsvecka.
1973: Nej till möjligheten till förtidspensionering vid 63.
1974: Nej till fri abort.
Den 29 maj 1974 röstade riksdagen ja till fri abort, vilket resulterade i den svenska abortlagen som låter kvinnan själv besluta om abort upp till den 18:e graviditetsveckan. Moderaterna röstade nej.
1976: Nej till femte semesterveckan.
1983: Nej till löntagarfonderna.
1994: Nej till partnerskapslag för homosexuella.
1998: Nej till erkännande av homosexuellas rättigheter inom EU.
EU–parlamentet röstade för ett erkännande av homosexuellas rättigheter, men de moderata ledamöterna röstade nej.
2003: Ja till Irakkriget. Alla riksdagspartier demonstrerade mot och kritiserade Irakkriget utom moderaterna.
2004: Ja till sänkt a–kassa och sjukpenning.
2006: Nej till gröna jobb.
2006: Nej till sex timmars arbetsdag.
2006: Nej till upprustning av offentliga sektorn.
2006: Nej till höjd a- kassa.
2006: Ja till sänkt a-kassa.
2006: Nej till höjd sjukersättning.
2007: Ja till sänkt sjukersättning.


Som slutkläm kan jag citera Mona Sahlin från hennes sommartal:

- Det spelar ingen roll om de är nya eller gamla, problemet är att de är moderater!

(expressen.se)
Haha, finns så många pratbubblor jag skulle kunna sätta in i den bilden....

SAKER SOM GÖR MIG GLAD


Om man bortser från all ondska och problem och miljöförstöring som finns i världen, så tänk vilken fin plats det är!

Det här med utlandspraktiken fick mina tankar att snurra rätt mycket. Tänk vad världen är stor men ändå liten. Men det finns så många fina människor som man borde få träffa och lära känna. Det kan jag liksom konstatera bara genom att titta på de vänner jag har nu. Vilken slump men ändå nån sorts mening att vi har träffats!

Och Oscar, hallå? Vem hade trott att jag skulle träffa nån som bor i Manchester? Så himla konstigt. Och det spelar ingen roll om det håller eller inte, för hela grejen är ändå bara häftig. Att sånt händer liksom. Livet är verkligen mycket mer oförutsägbart än vad man tror!

Och så sjukt mycket som hänt sen jag var typ 15, tack och lov!

Och såna där andra saker som bara gör att jag blir så glad. Som idag på tåget, när Linnea berättade att hennes bästa kompis ska gifta sig. Jag bara tjöt rakt ut "ÅÅH vad roligt!!!!". Sen frågade jag hur hon fick reda på det och hon berättade att kompisen hade ringt henne och sagt att han hade bjudit på picknick och fixat ringar och allt och sen friat. Sånt gör mig så himla glad, att människor fortfarande gör såna fina saker för varandra. Sen kanske de skiljer sig om några år haha men det spelar liksom ingen roll! För den fina grejen försvinner aldrig.

Ibland blir jag så nöjd med mig själv faktiskt. För ibland lever jag precis som en sån där man ser på film som precis fått reda på att hon ska dö (nu låter ju detta plötsligt väldigt tragiskt men hoppas ni kommer fatta vad jag menar). Tänk er en sån där amerikansk film när nån precis fått ett sånt besked. Hela filmen blir plötsligt helt stum och de filmar grejer som den här personen nu lägger märke till. Träden, fåglarna, människor runt omkring.
Sån blir jag väldigt ofta. Nästan en gång om dagen om inte mer. Stannar upp och tänker till och lägger märke till saker.

Jag låter säkert som värsta djupingen men jag gillar att jag är sån. För det finns så många människor som lever i sin lilla bubbla och missar så mycket. Och det gör inte mig nåt, men jag tycker det är synd.

Ja, och det här med utlandspraktiken... När jag satt där och hörde förslag på olika länder, Usa, Australien, Uganda, Sydafrika, Frankrike, Italien, Indien... Så fick jag ju varje gång upp en bild av landet i huvet. Och tänk vad fint det är att länder är så olika men ändå på nåt sätt lika.

Förstår mig inte på människor som inte vill resa. Tänk vad mycket de går miste om. Jag menar inte att man har ett tråkigt liv eller nåt för att man inte reser, men man kan ju få ut det man har, PLUS det där andra av livet om  man vågar se annat och nya platser.

Jag lipar ju sjukt lätt också. Till filmer och låtar och sånt. Hahaha. Som häromdagen när jag tvingade mig egenom ett sånt där jäkla förlossningsprogram på tv. Trots att jag låg och jämrade mig typ mer än de som födde så blev jag ändå en sån där människa i slutet som grät när barnet kom ut. Det där lär verkligen ligga biologiskt.


Ahh.. finns så mycket som gör mig glad helt enkelt :) Älskar livet! Nu ska jag snacka med syrran.

Imorgon ska jag, Linnea och två till från klassen på rättegång här i malmö. Ska bli spännande!

Nighty.


http://www.thecherryblossomgirl.com/page/2/


http://www.folkbladet.nu/?cat=89

Kolla, två helt olika bilder som gör mig glad. Jag skulle vilja hoppa in i båda! ...Mest i den första kanske ;)

SNABBMAT

Kom hem från skolan. Var såååååååå hungrig att jag var yr.
Började koka spaghetti. Greppade räkorna i frysen och slängde dem i en stekpanna med rapsolja. Hackade persilja, pressade vitlök och slängde i det med citronpeppar. Fräste i typ 5 min och hällde på en aning matlagningsgrädde. Blandade runt och i med allt i en skål.
Alltså, det kan vara det bästa jag gjort. Och det tog 10 min, exakt!

Idag gick vi på information om utlandspraktik i skolan. Är väldigt sugen.

Nu ska jag ta en powernap. Sen ska jag till min nya lya och skriva på kontraktet!

God eftermiddag.

SÖMNKNEP FÖR PROBLEMBARN

Om man är en sån som jag som inte tänker på saker på dagen utan sparar allt till kvällen som resulterar i att man inte kan sova, så finns det bara en sak att göra: Gå inte och lägg dig för då kommer du aldrig somna. Sitt istället uppe och gör något som är sjukt tråkigt och meningslöst tills ögonen inte pallar mer och du börjar få mild huvudvärk samt att hungern kommer smygande. Då är det dags att lägga sig och du kommer somna inom en minut!

Jag har själv kört den taktiken ikväll och mycket riktigt, huvudvärken och hungern börjar nu närma sig så det är dags att ge upp och satsa på morgondagen.

God natt!

Tack till: Yamina som underhållt mig genom telefonen. Jag har sån tur att min syster också är nattuggla! Hon är den enda förutom jag som är uppe vid den här tiden.


Me n my sistah!


RED STRIPE

Var en mysig ölkväll ute på Möllan igår. Snygg bartender skadar aldrig heller!

Nu ska jag bajsa, sen gå och ha sjukt mycket distans till allting.

Dagens låt: Sunshine Anderson - heard it all before. P3 street is my shit.

Här är en bild från igår också.

Adios!


PYSSLINGAR

Haha, god morgon. Vaknade 11.30. Och jag sov inte alls vid 23 igår, såklart. För jag chattade med Yamina och Oscar till 02.30. Haha! Jag älskar att det finns internet. Fullkomligt älskar det. 

Och ni som hängt med vet att jag har Astrid Lindgren-abstinens. Alltså, det låter säkert som något jag bara säger, men jag har verkligen det! Jag får det ganska ofta nu för tiden eftersom när jag bodde i Asarum hade jag ALLA hennes filmer utom typ 3. Så när jag blev sugen kunde jag bara ta fram en och kolla!

Jag har velat se Nils Karlsson Pyssling i 3 månader men nu har jag även börjat längta efter Madicken. Haha. Måste ta tag i detta... 

Älskar pysslingar och berättelser om dem!
Trolltider, Nils Holgersson, Teskedsgumman, Tumme-Lisa, Kalle Stropp och Grodan Boll (haha), Peter och Petra, Rumpnissarna i Ronja Rövardotter... Mormor brukade läsa Tomtebobarnen, Putte i Blåbärsskogen och andra gamla sagor för mig som också handlade om pysslingar. Det var det bästa som fanns, när Mormor och Morfar läste sagor.... Elsa Beskow är ju också helt fantastisk...

Någon som vet fler berättelser om pysslingar??? Ja, jag är ett freak.

När jag var liten skrev jag egna berättelser om pysslingar och önskade att jag själv var en! Haha :D

Skit också.. Nu blev jag sugen på att se alla de jag nämnde...

Jag skulle kunna ta hit alla mina filmer till Malmö men de är ju VHS så de tar hur mycket plats som helst plus att de väger ton. Bajs...

Jaja! Nu ska vi se om jag kan äta lite frulle, sen ska jag städa mitt rum som jag tänkt göra i en vecka. Ikväll ska jag och Ellen mysa runt Möllan hade vi tänkt. Ciao!


- Putte i Blåbärsskogen av Elsa Beskow


Men kvällarna blir mörka, och månen lyser klar,
han blickar ner på barnen så underlig och rar.
De står och ser tillbaka med fingrarna i mun,
Tills mor fått dem i sängen och vyssar dem i blund.

Där bor små fina älvor bak mossig jättesten.
De kommer fram och dansar ibland i månens sken,
och tomtebarnen tycker att inte någonting
kan vara lika vackert som älvorna i ring.

Så lätt och späd är älvan, men tomten tung och tjock,
det märktes härom afton, de skulle gunga bock.
Fast älvorna var åtta och barnen bara två
det inte ville lyckas att väga jämnt ändå.

- Tomtebobarnen av Elsa Beskow

EN TORS... FREDAG

Jag brukar inte vara det förutom tidigt på morgonen, men oj vad jag är trött ikväll. Klockan är bara 23.19, det är fredag fast det känts som torsdag hela dagen och jag skulle lätt kunna somna på dirren.
Varit på stan med Ellen idag efter skolan på jakt efter min byrå. Förgäves. Hittade däremot en sorts röd.. eh, tröja? För 90 spänn på Humana. Den är så varm och gosig så det var ett bra fynd. Nu slipper jag frysa fastän det är höst. Kan knappt skriva det. Snart är det vinter. Hjälp.

Seeen köpte jag en basic top, basic kjol och svarta strumpbyxor. En sak är säker: Min garderob har aldrig, aldrig tidigare varit så fruktansvärt tråkig som den är nu. Aldrig förr. Aldrig. Om den inte förbättras inom en månad kommer jag garanterat hamna i en för tidig vinterdepression.

För att värma till det lite i smygkylan ska jag ge er 10 favoriter:

Färg: Mörklila, grön.
Mat: Jag älskar mat. Speciellt fisk och skaldjur. Men nyttigt, smakrikt och kryddigt är nog en överdragande favorit.
Band: Eh... lyssnar typ inte på band. Det enda är nog The Beatles i så fall så jag säger dem! Och de är ju skitbra så why not!
Film: Alla med Audrey Tautou i. Älskar henne. Fullkomligt älskar.
Bok: Jag har alltid önskat att jag var en bokmänniska men av nån anledning har jag inte blivit en. Men "Inte utan min dotter" var sjuuukt bra. Sen har jag läst de 3 första Harry P och loved it. Fråga inte varför jag inte läst resten...
Sport: Hahaha. Hahahahaha. Jag har noll bollsinne. Nollsinne skulle jag vilja säga. Sååå mitt svar är busa! Det tycker jag är roligt :D Och jag är riktigt bra på det! Fråga Oscar. 
Årstid
: Sommar. Vill bo i ett land där det är sommar året runt.
Veckodag: Lördag.
Glassmak: B&J Chocolate fudge brownie. B&J Strawberry cheesecake. Och Twister!
Tid på dygnet: Hmmm.. När jag är ledig men ändå går upp lagom tidigt, vilket händer sällan. Lagom tidigt = 10.00

Shit vad jag sög på att svara. Typ inte ett enda konkret svar. Borde kanske bli politiker ;)

Nu kom Mickan och Klas hem och ska spela some music. Så nu är det i med öronpropparna som gäller och sen ska jag SOVA som jag längtat efter sen jag vaknade imorse.

Natti natti!


En trött Jenni efter sommarens städjobb.. fy fasiken.

FRUSTRATION

AAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

För det allra mesta är jag på det stora hela nöjd med mitt liv men ibland kommer det bara en frustrationsvåg rakt över mig. Varför ska allting alltid vara så himla svårt?

Det är svårt att komma in på en utbildning. När man väl kommer in är det svårt att göra den. Efter det är det svårt att få jobb. Och utan utbildning är det ännu svårare att få jobb. När man väl får ett jobb är det säkert svårt det med.

Det är svårt att vara i ett förhållande på vissa sätt. Det är svårt att vara singel på andra sätt.

Det är svårt att göra andra nöjda. Det är svårt att göra sig själv nöjd.

AAAAAAAAAAAAAAAAHHHHH JAG ORKAR INTE. Och allt är så jävla dyrt, vad är detta? Köpte två pack strumpor för 80 spänn packet idag. På H&M så jag antar att det var "Gud vad billigt!" MEN NEJ, det är fan inte billigt! STRUMPOR, kom igen, det borde kosta typ 5 kr paret.

Har handlat mat för över 400 spänn. Ett jävla fucking helvetes pendelkort för 860 eller vad det är det kostar. BARA FÖR ATT TRANSPORTERA SIG ska man behöva tömma kontot! SKANDAL.

Va! Vad är detta! Varför är alllt sååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååå DYRT?

Jag gick in i en sån där köksaffär idag också för att kolla vad bra knivar kostar. EN, EN ENDA SKETEN LITEN KNIV kostade runt 2000 kr. TVÅ TUSEN KRONOR. Å andra sidan kostade en löjlig osthyvel 200 kr så jag antar (hoppas) att den här affären är extrem. Men ändå! VEM KÖPER EN OSTHYVEL FÖR 200!??!?!!?!?!!?

För att hyra en skåpbil till min flytt skulle det kosta 3700 kr PLUS BRÄNSLE. Kyss mitt arsle.
Kyss det bara.

Tänk om man vore rik, va...

MÖG

Ibland fattar jag ingenting. Men människor är ju olika!

Förut var jag helt säker på vad jag vill göra med mitt liv men nu är jag plötsligt inte lika säker. Eller? Det skiftar från dag till dag. Inte så praktiskt!

Saknar Oscar. Saknar Manchester.

Hade velat hänga med Ellen nån gång idag men den stackaren jobbar ju heeeela dagen. Är så nyfiken på hur hennes rum här i Malmö ser ut!

Precis ätit frukost som bestod av 2 stekta ägg, 1 stekt tomat och en skål med cheerios och mjölk.. mmmm! Snart måste jag ta en dusch och sen fixa lite grejer...

Har i alla fall äntligen börjat handla på torget. Så himla mycket bättre att göra det. Godare, miljövänligare och billigare. Köpte 5 tomater och 3 äpplen, svenska då såklart, för 12 spänn. Det låter iaf billigt i mina öron.

Alltså, jag hatar att den här lägenheten ligger precis vid en stor fet väg. Så fort man går ut så VRRROOOOOOOMMM!!!!! Aah... ingen lugn och ro alls :P Det hörs t o m in! Och ibland när jag har fönstret öppet så luktar det avgaser. Kan INTE vara hälsosamt. Ibland drar jag mig faktiskt för att gå ut för jag pallar inte med allt oväsen :P Haha! Låter som en gammal kärring. När jag ändå är på g kan jag meddela att det är himla fint väder idag också! Solen skiner!

En annan grej. Fastän jag bott i Malmö i 1 år nu (!!!) så har jag inte bytt dialekt. Vissa byter ju på en vecka. MEN. Vissa ord har börjat sätta sig! Dessa är: Tradigt och mög. Hahaha! Finns inget bättre än att säga "jävla mög", det finns liksom inget annat som beskriver det man menar. Samma sak med tradigt, säger man ju i Blekinge också, men där låter det helt ärligt ÄNNU värre än här, så jag har börjat tillåta mig säga det. För samma sak där, finns inget annat ord som beskriver det man menar. Skulle typ vara långtråkigt i så fall, men tradigt låter mer långtråkigt än långtråkigt, get it?

Näe, nu pallar jag inte mer. Har velat se Nils Karlsson Pyssling i typ 3 månader nu så funderar på att gå och hyra den.. Hahaha! När jag får Astrid Lindgren-abstinens finns det verkligen ingen annan utväg än att ta en dos! För det går inte över förren jag fått en.

Killevippen!

I HAVE A DREAM

Alla som någon gång har känt mig under mitt liv vet att jag har de mest flippade drömmarna.
Och under alla år har jag tänkt att jag ska skriva drömdagbok, men jag har aldrig börjat. Och jag kommer antagligen aldrig börja... men ska försöka! Haha. Får köpa en fin liten bok så det blir lite inspirerande att skriva liksom. Inte så kul att skriva i ett fult gammalt kollegieblock.

Nu har jag nämligen hamnat i en drömperiod igen. För det kommer alltid i perioder.
Minns inte allt jag drömde inatt men det jag minns är:

Jag var i mormors och morfars källare, fast den såg inte alls ut som den gör på riktigt. Den var byggd i avdelningar och det var små hemliga luckor som ledde till hemliga gångar mellan alla avdelningarna. Jag minns inte varför jag var där eller vart jag skulle men jag minns att jag inte var helt ensam. Så jag letade upp dessa gångar och fixade in mig på olika sätt, det var inte lätt för ibland satt luckorna jättehögt upp och gångarna var supersmala. Men jag gillade det på något sätt fastän det var lite läskigt.
Plötsligt upptäckte jag att jag redan öppnat alla luckor så jag fick öppna samma igen. Men då var det plötsligt inte samma gång bakom luckan längre.

Det är typ allt jag minns. Vad betyder det? Får man aldrig veta. Kanske att jag senaste tiden tänkt mycket på att livet aldrig blir som man tänkt sig. Att man inte kan lita på något eller någon, osv.

Och det är ju konstigt det här med drömmar. Alltså alla sorters drömmar. Drömmar på natten, drömmar på dagen, små drömmar och stora drömmar.

Just nu drömmer jag t ex om att baka i min nya lägenhet. Baka mitt eget bröd. Varför drömmer man om det liksom, egentligen? Men det gör jag, haha. Jag har drömt mycket om min nya lägenhet. Hur jag ska inreda, t o m om att duscha i min nya dusch! Varför drömmer man om sånt? Men det gör jag!
Jag drömmer om att måla där, måla en fin tavla och ha på väggen. No offence mot Mickan, min roomie, det är snarare en komplimang, men jag kan inte måla när jag bor med henne. Det beror endast på att jag inte kan vara helt avslappnad utan tänker bara på att hennes målningar i hennes rum är finare och det känns som jag konkurrerar med henne. Det var samma sak när jag gick Bild-linjen på gymnasiet, jag blev aldrig nöjd med det jag gjorde. Jag målar bäst när jag är TOTALT ensam. Då tänker jag inte på nåt annat eller någon annan och vågar göra precis det jag känner för. Då är konst som bäst. Det behöver inte vara perfekt, det ska bara vara där och tilltala på ett eller annat sätt.

Ooookej nu skulle ju inte det här handla om konst utan om drömmar. Jag har kommit på att jag inte har alls många stora drömmar. Jag har börjat leva sjukt mycket i nuet! Sån var jag ALDRIG förut. Levde alltid i antingen den förflutna eller tänkte alldeles för mycket på framtiden. Visst har jag lite framtidsångest ibland, men inte alls som förut.

När jag var i Manchester drömde jag något varje natt! Oscar sa att jag både skrattat och pratat i sömnen, och en gång väckte han mig och frågade om jag hade en mardröm för jag låg och ryckte, och det hade jag också.
Hahahaha den drömmen när jag skrattade minns jag fortfarande, men kan inte skriva den här för den handlar om en person. Men den var i alla fall sjukt rolig!

Härom natten drömde jag att jorden, eller iaf platsen jag befann mig på, var invaderad av skitstora monsterkräftor, stora som katter! Och hade värsta huggtänderna och värsta gapet! De anföll folk genom att bita av en stor köttslamsa av deras halsar. Och jag såg när de gjorde det på andra, skitnära, hur äckligt som helst!

Nej, nu ska jag sova och hoppas jag drömmer nåt fint eller roligt!

RSS 2.0