HAPPINESS

I fredags fick jag fint besök från Älmhult! Sidney & Co kom hit för att joina mig till Babel där vi skulle se Queen Ifrica.

Och jag säger bara såhär.. Den kvällen - natten - morgonen var precis vad jag behövde, det var precis vad jag längtat efter och det var precis det jag saknat med mitt liv i Malmö. Reggaemusik, reggaefolk och dans dans dans. Glada härliga människor. 
I love it!!!!!!!!!!!!!! Det kunde inte suttit mer perfekt.

Queen Ifrica var så klart hur bra som helst men det bästa var att hon hela tiden var extra mycket vid mig och Sidney, hon måste sett att vi var mest taggade av alla hahaha. Hon sa nåt om människor som har dreadlocks. Sen sa hon nåt om folk utan, pekade på mig och log stort. Menade hon att jag borde skaffa kanske? Hahahaha sorry Queen, det kommer nog tyvärr aldrig hända.. är alldeles för feg.
När hon gick av scenen fick vi varsin puss, kram och en bild. Efteråt tittade jag och Sidney på varann och såg ut såhär :O

Tyvärr var Sidney & Co tvugna att åka tillbaka till Smålands skogar direkt efter konserten, men som tur var hade jag träffat två nya reggaekompanjoner som jag drog vidare på efterfest med. De spelade bästa musiken och jag dansade tills mina fötter skrek "HALLÅ! VI DÖR HÄR!".

Absolut bästa kvällen på läääänge. Hoppas inte det dröjer så länge till nästa.
Var hemma 06.30 och minns att jag tänkte "höhö, tänk om det hade varit skola idag, då hade jag kunnat gått direkt till tåget" tur att så inte var fallet för jag vaknade vid 09.00 och var fortfarande lite vinglig, hade varit snyggt i skolan hahaha.

Uppsala reggae festival har ju typ räddat mitt liv. Allvarligt talat.
Hoppas jag kan ta mig dit i år också, men i vilket fall blir det Summerjam i Köln, Tyskland.
Säger bara oh my god.

LÄNGTAR HJÄL MIG!!!!!!!!!!!!!!!

Innan jag lägger upp bilder ska jag bara skryta om min lyxiga middag jag nyss gjorde till mig själv, nämligen färsk laxkotlett i ugnen med potatismos (the real thing), hollandaisesås och broccoli. MMM!!!!
Kan den här helgen bli mer fulländad liksom? Najj, som man säger på skånska.
I fredags gjorde jag även morfars grönsakssoppa för att vara fulladdad med vitaminer inför kvällen haha, tog typ 3 timmar, ingen snabbmat här inte!
Ja, ni kan snart kalla mig för Bree Van de Kamp (desperate housewives).


Chris, hans tjej Malin, moi, Sidney, Uffe, Ann-Sofie, förlåt-minns-inte-namnet


:D <3


Tjockis, Sidneys flickvän Shalini, Shalinis blundande bror Chris, hans tjej Malin!


Såhär var det typ hela tiden! Vi är hennes favoriter, så måste det helt enkelt vara ;)


Men framför allt så är hon vår favorit! AAAAAH!!!!!!!

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:DD:D:D:D:DD::D:D:D:D::D:D:D:D:D:D:DD::D:D:D:DD::D:DD::D:D


SVENSK STELHET VS GOSPEL

Svensk stelhet... alltså ibland är det så ultratråkigt att det nästan blir roligt. T ex när den uttrycks på ett dansgolv. Eller när man märker att någon blir helt chockad över att man säger nåt trevligt till den.

Men en grej med det som är tråkigt som aldrig ens kan bli kul är när folk går in i en! SPECIELLT när det är en stor buffel till man som går in i t ex mig, eller nån annan med mindre storlek än han själv. Eller varför inte alla dessa stroppiga tjejer som tänker "jag är så snygg så jag kan bete mig hur jag vill" (tyvärr är de ju aldrig ens det) som fokuserar blicken så mycket det bara går rakt fram och tror att om de låtsas riktigt mycket att de inte ser en så är det ok.

Det här med att gå in i folk kanske inte hamnar under kategorin svensk stelhet utan kanske egentligen borde ligga under dålig attityd. Det har i alla fall hänt två gånger idag:
1. Jag, Linnea och Karina var på väg från skolan till tåget. En man som var 2 m hög och 2 m bred kommer mot oss. Eftersom det var fullt av slask överallt och jag hade mockaskor på mig så försökte jag undvika att gå i det värsta. Av nån anledning orkade inte han flytta sina stora feta ben ett steg åt vänster utan ville istället gå rakt in i mig. Nu vet jag hur snön känner sig när den blir bortskövlad.
2. När jag och Linnea sen gick på stan skulle vi gå över ett övergångsställe. Återigen försökte vi att inte gå i det värsta slasket och för att koncentrera sig på det så tittar man ju ner, annars ser man inte slasket. En annan man gick då rakt in i Linnea och det var inte för att han tittade ner för det gjorde han inte utan det var bara för att jävlas. Dessutom var han tvungen att trycka in sin armbåge i Linneas mage.

Det är ofta även stora feta män som tränger sig före mig i busskön. Det gör mig förbannad. Har alltid lust att skrika klassikern "ey du! ge dig på nån i din egen storlek!" men det blir aldrig så utan brukar istället bli att jag muttrar lite för mig själv "amen vafan...". De lär ju aldrig ens höra det eftersom deras öron är så högt upp i förhållande till min mun.
Men nu får det vara nog. Nästa gång det händer ska jag säga ifrån och rapportera det här i bloggen. Om ingen nånsin säger till så kommer de ju bara fortsätta att buffla sig fram. AH! Blir så less.

I alla fall, min poäng var egentligen tänkt bli att riktig gospel är motsatsen till den svenska stelheten. Jag tror (åh! vad skönt att få använda de orden. har nämligen inte fått göra det de senaste dagarna i alla skolarbeten) att jag ska söka upp en gospelkör här i älskade Malmö och joina den. Har sjungit gospel EN gång och det var så sjukt kul. Fick värsta kicken!
Hoppas bara att det finns nån nice och inte bara såna typiska wannabe körer präglade av svensk stelhet.


 
Ska ge dem en sån här blick också. Ja det ska jag.


LUTAN FYAH

MÅSTE bara göra en hyllning till Lutan Fyah, aaaaaaAAAAAAAHHH!!!! Han är så bra att jag kissar på mig.

För er som inte gillar reggae, ge honom ett försök i alla fall, det måste vara omöjligt att inte gilla hans musik. Hoppas han kommer till Malmö snart igen! Missade honom sist. Aaaah.

På fredag är det i alla fall Queen Ifrica som gäller! Längtar ihjäl mig :D!!!!!



Mina favoriter just nu är hans låt Lutan Fyah – I Love Everything About You och Lutan Fyah – Rasta Set The Trend
Lyssna om du vill bli lycklig! 

HERE COMES THE SUN



Idag sken solen i Malmö, över gatorna och rakt in genom mitt fönster. Var bara tvungen att lägga mig ner och bara njuuuta!

Ljuset och D-vitaminerna är rena medicinen pour moi. Mår så mycket bättre!

Andra goda nyheter:
Imorgon är jag ledig.
Jag stormtrivs nu i mitt nya rum.
Jag har börjat rita igen (efter en lång period av 0 inspiration)

Rummet och ritandet har säkert ett samband, tror ni inte?
Trivs man så blir man ju också mer kreativ.
Det är vad jag tror i alla fall.

Au revoir et bonne nuit mon amies. (tänk att såna här enkla ord är det enda jag minns från 4 års franskaplugg.. scandaleuse)

HOPE FOR HAITI

Vissa föds i Sverige, vissa i Kina.
Vissa i Etiopien, andra på Nya Zealand.
Vissa föds i fattigdom och andra i rikedom.
Vissa föds i demokrati och andra i diktatur.
Vissa föds i krig och andra i fred.

Jag är en av alla dem som har haft turen att födas i Sverige.
Men jag kunde lika gärna blivit född på Haiti.
Mina bröder är hälften haitier, de kunde lika gärna varit där nu.

Det kunde varit du och din familj.
Om samma sak hade hänt Sverige hade vi varit tacksamma för all hjälp vi fått.

Nu behöver människorna på Haiti hjälp.

Och alla ni som läser kan hjälpa till. Ni vet att ni kan det.
Ni kan skänka 50 kr genom att smsa HAITI50 till 72955.
Gå in på www.unicef.se eller www.hopeforhaitinow.org om ni vill veta mer.

Det finns ingen tid för ursäkter.
Ta era lunchpengar för en dag och skänk dem till Haiti istället.
Det gjorde jag och det var hur lätt som helst.

Snälla hjälp till. Gör det nu.

NU.







50 kr från dig kan t ex räcka till 456 vattenreningstabletter och 37 påsar vätskeersättning.
UNICEF


SAVE JENGA

Jag hatar verkligen att vi har en moderat-äckel-regering. Att se dem styra vårt land är som att se några spela jenga, samhället plockas isär piece by piece och tillslut kommer alltihop att rasa. Bara att vänta och fasa (rim, jag vet).

Hatar det. Blir lika förbannad varje kväll jag kollar på nyheterna. Spyr på privatiseringen av allting. Först apoteket, nu arbetsförmedlingen. Kiss my azz allianssvin.

De som inte kan se att det som den här blåa kalla regeringen vill uppnå är ett klassamhälle där klyftorna ska vara så stora som möjligt, är blinda. Och de kommer inte öppna ögonen förren allt redan har rasat.

Men i år är det val.
Så nu vädjar jag till er:
Rösta rött/grönt och rädda jenga!





GANGSTA



Här är jag när jag är 17 år och röker på i Tyskland.
Skulle bara påminna om hur gangsta jag är så ni inte glömmer bort det!

Kan ju även dela med mig av en rolig sak som hände idag som var en sån där sak som får mig att skratta tyst för mig själv;
När jag gick av bussen i min nya kära stadsdel Östervärn satt det två st "coola" killar i busshållsplatsen.
Fördomsfulla som vi människor är så gissar jag att om man bara hade sett dem gå förbi så hade man kanske tänkt nåt i stil med att de var "såna besvärliga tonårsgrabbar med dålig attityd som röker och super och busar runt på gatorna". Erkänn att ni nu målade upp en bild framför er av hur de såg ut?

Och erkänn att när två killar med det utseendet sjunger, på största allvar "I looove rock n roll, so put another dime in the jukebox baby! I looove rock n roll, so come and take some time and dance with meee... AAOOH!!" så kommer det väldigt oväntat!

Visserligen såg de lite rockiga ut, men eftersom de sjöng Britneys version så passade det ändå inte riktigt... Visst är det härligt när sånt händer? :D

QUEENS

Sen jag flyttade till Malmö har jag inte reggaefestat en enda gång. Sorgligt men sant.
Hur kommer det sig att jag inte har några kompisar här som gillar reggae som jag?
Så himla synd.

Som tur är har jag varit på Uppsala Reggae Festival 08 och 09 där jag bland andra träffade Sidney!
Och nu har vi och hennes flickvän Shalini bokat biljetter till Queen Ifrica den 29 jan på Babel i Malmö.
Jag längtar så mycket att jag vill skutta! Vi såg henne 08 och det var så bra!

Det här är en toppendag!

 

LOVE


HUNDRA HUNDRALAPPAR

- Men hundra hundralappar blir ju tusen... nej vänta.. HAHAHAHAHAHA

Det som ni nyss läste var en replik som jag sa i helgen. Och det är utan tvekan det trögaste jag någonsin sagt i hela mitt liv!

Så till alla er som inte har tagit mig på allvar alla de gånger som jag sagt något i stil med "min hjärna är bara inte gjord för matte" - Nu kanske ni fattar lite mer hur mycket jag verkligen menar det när jag säger det?


Men i samband med den repliken så räknade jag och Lamin i alla fall ut att om man åker i 300 km/h så skulle det ta ca 45 dagar att färdas så långt som ljuset färdas på 1 sekund.

Men lita inte för mycket på detta, för det är två personer utan några vidare mattehjärnor som räknat ut det.


FÖR ER SOM INTE VISSTE

Ja för er som inte visste så är jag jättebra på att spänna ut min mage, titta:



Lovisa är inte så dålig hon heller, men jag är väl ändå ett strå vassare?

En gång lurade jag och Lovisa några på en proppfull buss att jag var gravid. De gick på det till 100%.
Så går det när man knuffar en kvinna i mitt tillstånd!

A WOMANS WORTH


Alicia Keys - A Woman's Worth
Uploaded by mh176. - Watch more music videos, in HD!


Jag äääääääääälskar den här låten. Ignorera hennes fula mössor och lyssna på den.
Det är lugnt för mig att killen som spelar hennes man är skitsnygg också... woooh!

VARSÅGODA

http://www.youtube.com/watch?v=MrgRAQvnjss&feature=player_embedded


Nämen usch då.. stackars lille Sölvesborgaren. Titta så ledsen han ser ut! På hans fina kavaj och allt.. Fy skäms på dagens ungdomar! Förstår ni inte att han känner sig kränkt?

ÄGGAD JIMMIE

JAG SKOJAR INTE NU: Jag har skrattat, och skrattat, och skrattat, så mycket att jag har ont i magen!

Tack vare min kära vän Angelica som skickade mig ett av de bästa smsen jag någonsin fått i hela mitt liv, hon skrev så här:

Haha jag läste världens roligaste artikel idag, jag citerar:
"Äggad Åkesson (SD) kräver skadestånd
(en tjej kastade ägg på honom)
Träffen i bakhuvudet orsakade en smärta som höll i sig under återstoden av dagen.
Sedan händelsen har han svårt att lita på folk samt uppträder mer nervöst och vaksamt.
Jimmie Åkesson kräver 12000 kr i skadestånd."


Jag skrattar fortfarande, sweet heaven vad roligt!!!! Det här är underbart! Fullkomligt underbart!

1. HAN BLEV ÄGGAD!!! HAHAHAHAHAHA

2. "träffen orsakade en smärta som höll i sig.." "svårt att lita på folk samt uppträder mer nervöst och vaksamt" .... HAHAHAHAHHA! Vart tog den svenske stolte vikingen inom dig vägen Jimmie?! KLENIS!

3. 12000 kr i skadestånd.. För ett stackars ägg?! HAHAHAHHA

AAAHHAHAHHAHHAHAHAHAHAHA JAG KLARAR INTE MER!!!

Jag kan inte ens beskriva tillräckligt med ord hur fantastiskt, underbart roligt det här är!
Jag hade gjort vad som helst för att få se det live! Jag ska be till Gud att någon filmade och lägger upp på youtube. I så fall ska jag bränna det på en skiva och spara den för evigt så att jag, så fort jag känner mig lite nere, kan ta fram den och skratta lika mycket som jag har gjort nu!



 


JAN THE MAN

Kul att mina antal besökare steg i skyarna så fort jag skrev om en kändis!
Och eftersom jag är så smart så tänker jag utnyttja alla er kändiskåta åter igen genom att skriva lite om Jan Guillou.

Han är ju väldigt känd men verkligen inte för mig. Det enda jag vet är att han heter Jan Guillou, har ett speciellt och lite gammalt ansikte och har skrivit boken Ondskan... Som jag inte har läst, men där emot har jag sett filmen.

Men strunt samma, nu vet jag i alla fall en grej till och det är att han inte är rasist, och eftersom jag gillar när människor inte är rasister så har jag kommit fram till att jag gillar Janne. Speciellt idag eftersom det var idag jag läste hans krönika i Aftonbladet. Den förgyllde verkligen min kväll ännu mer än den redan var förgylld.

Och eftersom jag inte bara är smart utan väldigt snäll också så hoppas jag ju att den kan förgylla alla mina (inte för att ni är så många, men ändå) läsares dag också!
Så här har ni den, läs och må gott: http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/janguillou/article6373907.ab


Som jag skrev så var min kväll redan jätteförgylld eftersom jag spenderat den med världens bästa Ellen som för övrigt inte heller är rasist. Det är inte hennes föräldrar heller för den delen, inte ens så där smygigt rasistiska som föräldrar i khamn brukar vara. De bjöd dessutom på väldigt, väldigt god mat med en smaskig efterrätt + det godaste te jag någonsin druckit så jag drack 2 gigantiska koppar så att det nu skvalpar när jag går. PRIMA!
 
Ni som har läst mitt inlägg om fula rasister visste ju redan att Ellen inte är någon rasist.
Men jag skulle också vilja göra ett tillägg till det inlägget när det gäller konkreta exempel på fula rasister: BERT KARLSSON.
Hur i hela friden kunde jag glömma Bert Karlsson?! Detta praktexemplar!


Han skulle nog faktiskt kunna kandidera i en tävling för världens fulaste personer.
Att han sen heter Bert är ju inte heller så smickrande för hans utstrålning.
Toppa detta med att han är rasist. Taget!

Tack Janne G för att du påminde mig.
Läs hans krönika nu!

MEGAN F(OX)AKE

Jag tycker att Megan Fox är en av de snyggaste kvinnorna jag någonsin sett. Fast egentligen är hon ju inte det, för egentligen ser hon inte ut så. Titta själva:

Före                              Efter

Det kanske är jag som är efter men MAN SER JU INTE ENS ATT DET ÄR SAMMA PERSON?!
Okej om man t ex har världens näbb till näsa och man vill operera den för det, men hon har ju totalt bytt ansikte. I och för sig ett smart drag eftersom hon tjänar massor av pengar nu som hon inte hade gjort med sin gamla fejja.
Men jag gillar inte själva grejen riktigt.

Så Jessica Alba är och förblir antagligen ensam där uppe på min snyggast-av-alla-topp.



SNYGGAST AV ALLA
 

FÖRSTÅ MIG RÄTT

Jag lovade ju mig själv och bloggen att jag inte ska be om ursäkt för nåt jag skriver här utan att ni som läser får ta det eller dra.
Därför ska jag inte göra det heller men kan ju förtydliga en aning:

Om jag skriver att blåsippor är fina så betyder inte det att alla andra blommor är fula.
Om jag skriver att sushi är gott betyder inte det att all annan mat smakar skit.

Så därför, när jag visar några av mina mest peppande vänner, betyder inte det att alla andra jag känner är tråkiga människor.


Det var det, nu ska jag fika med min morfar!


POSITIV GALENSKAP & BUS

Nu är det första dagen på nya året och jag längtar så mycket till sommaren att jag blir alldeles fnittrig inombords.

"Neeej men så kan man väl inte göra..." <- säg aldrig så till mig, snälla. För det kan man visst det!
Folk är alldeles för ogalna!
Jag känner en stor brist på galenskap här. Vill bara gå ut och göra nåt bus.

Skulle vilja ha nån peppande människa här med mig nu.
Jag älskar peppande människor så himla mycket.
De är alltid glada, lite galna och tillsammans gör vi det som jag gillar mest: Flippa ur.

Därför ska jag nu hedra några av de allra mest peppande människorna jag känner:


SIDNEY



ELLEN



LOVISA



MAGDALENA


Tack för att ni existerar på jorden och för allt flippat vi gjort tillsammans!
Utan er hade mitt liv varit mycket mindre galet, och det hade ju varit tråkigt.


RSS 2.0