JAG HAR EN PLAN

Ok. Så nu, för ca 20 minuter sen ploppade hela mitt mål upp för mig i huvet. Igår kom jag ju fram till att jag ska flytta från Sverige. Men kom ju inte fram till så värst mycket annat. Fick nyss en uppenbarelse!

Jag börjar jobba 25 juni. Så fr o m den dagen ska jag jobba rumpan av mig och spara pengar. Sen nästa höst ska jag gå Tandsköterskeutbildningen som är 3 terminer lång.
När jag är klar med den ska jag hitta jobb utomlands. Just nu känns USA minst sagt lockande. Eventuellt jobba lite i Sverige först och sen dra.

And then I shall live happily ever after.
The end!

--

Update:
Det verkar lite som att en svensk tandsköterskeutbildning might not be giltig i USA. Så då kanske jag måste flytta dit för att först plugga där istället. I don't mind!

 


DET ÄR SOMMAR NU

- I elva vintrar.. Har jag levat. Men den tolfte blir min död.
- Glöm dina vintrar. Det är sommar nu!

En guldstjärna till den som vet vartifrån detta citat kommer ;) Alla som googlar suger.

Jag vet bara att för varje sommar som kommer och går och för varje vinter som kommer och går så får jag bara meeeer och meeeer känslan, eller kanske rättare sagt bekräftelsen på att jag verkligen borde bo i ett land där det alltid är mer eller mindre sommar och aldrig är vinter. Jag mår bättre på alla sätt och vis. Jag ser bättre ut. Jag trivs bättre osv. Hela mitt jag bara skriker "JAA".

Så atte.... Aa jag har typ hittat ett mål. Att flytta från Sverige. Har bestämt mig nu, fick liksom min sista bekräftelse idag. Har känt den komma krypandes ett tag. Om inte för evigt så i alla fall för ett tag. Men det är ju längre fram i framtiden så klart. Rätt långt fram antagligen. Och det måste va ett varmt nice land som inte är lika fucked up som Sverige, dvs inte fucked på samma sätt i alla fall.

Om moderaterna vinner nästa val så är det ännu en bekräftelse och en fet sådan, för då vill jag verkligen inte vara kvar. Ärligt talat. Jag vill verkligen inte leva i ett sånt Sverige och det finns dessutom inga argument kvar för att jag ska stanna då. För det här "trygga, säkra och jämlika" landet där folk värnar om varann och välfärden är redan påväg mot att bli motsatsen. Och då kan man lika gärna bo i vilket annat land som helst ändå.

Och förresten, skvaller om halvadliga bebisar är verkligen inte alls intressant för mig. Inte alls.



???

Jag förstår inte.
I don't understand.
Je ne comprends pas.

Finns så många som förtjänar en riktigt fet smäll på käften. T ex de som går och beter sig som as och inte bryr sig om eller vet om att de sårar andra.

Förstår mig inte på er.


PÅ SENASTE

De senaste dagarna har jag mest gått långa promenader och...

Missbrukat nektariner(!)


Storstädat inklusive tvättat fönstren.


Haft mat-terapi (när jag är full av tankar och behöver vara lite själv.. Så lagar jag massa mat)
Här är min version av hamburgare. Med guacamole, tomater och sallad istället för bröd. Supergott!!


Det blev kött över så dagen efter åt jag det med en caprese sallad och spenat.


Idag bestämde jag mig för att göra pizza!


Min vän Ellen fick vara gäst och hjälpreda! Utan att överdriva den godaste pizzan jag ätit.
I topp 3 ligger den här, pizzan med Lovisa i Venedig och bakispizzan med Linnéa.

Har även dokumenterat allt på instagram (@jenniferiksson) och skypat i timmar!
Samt spräckt min iPhone för första gången. Idag. Det sög men vad gör man? Lagar den ;)

Nu ska jag sova.
God natt på er!

HEJ MORMOR

God morgon mormor, hur mår du? Vad har du gjort idag? Jo det är bra med mig. Jag sov ganska länge, till 10.30. Jag tänkte göra amerikanska pannkakor nu till frukost, har du gjort det nån gång? De är tjockare än vanliga. Jag kan visa nästa gång jag hälsar på.

Du mormor, jag minns att du berättade för mig att du sparade den första blomman jag plockade till dig. En smörblomma när jag var ett år. Har du kvar den? Tänkte på det idag.

Jag köpte en jättefin top häromdagen när jag gick på stan med en kompis. Tror du skulle tycka om den. Den har vit spets uppe från halsen och ner till bröstet och sen är den ljusgrön och har små söta knappar i nacken. Ja, jag kan visa den nån gång.

Jo idag är det ganska fint väder här. Det har varit nästan storm igår och i förrgår. Hur är det hos dig? Har du suttit ute på altanen än? Jaså har du köpt nya blommor. Vilken sort? Ja jag håller med, maj är verkligen den finaste månaden. Har du sett som gammelmorfars päronträd blommar? Så himla fint! Tänk att det blommar så mycket fastän det är så gammalt. Hur gammalt är det? Det måste vara över 100 år?

Jag tänkte sy nya kuddfodral till mina kuddar i soffan. Soffan är vinröd. Tror du det skulle passa med nåt grönt tyg till kanske? Inte helgrönt men bara nåt grönt liksom. Grönt och vitt tänkte jag. Ja det finns lite tygaffärer här. Får titta i nån i veckan.

Ja morfar sa att Missan börjar bli gammal... Ja.

Jaha ska ni laga middag nu. Det var roligt att prata med dig också. Hälsa morfar och vi hörs och ses snart. Hejdå!


WARNING, CRAVINGS

BUUUUUHUHUHUUUUUU.. Abuuuhuu....

Jag orkar inte mer! Jag har till och med försökt mata mig själv genom ögonen genom att titta på matbilder på instagram. Självklart blev det bara värre. Jag måste åka till Jamaica och Vietnam och gå en matkurs i vardera land så att jag aldrig behöver plågas så här igen.

No offence alltså verkligen inte, men man blir ju liiiiiite trött ibland på att Malmö endast är överfullt av araber NÄR DET GÄLLER MAT. Fatta rätt nu för jag orkar inte annars. Det blir ju liksom inte MÅNGkulturellt utan bara lite flerkulturellt, comprende? Arabiska livs och arabiska kioskar och arabiska restauranger. Nån indisk här. Nån thailändsk där. Men inget annat! Kanske har jag bara dålig koll och God I hope so! Finns det ingen Karibisk restaurang? Vietnamesisk? Alltså liksom nåt annat bara tack?

Aaaaahhhh jag dör här. Cravings deluxe. Kommer ta mig fasen drömma om mat. Och resor.

Oooj oj oj vad jag ska resa. Kära nån. Kommer knappast kunna kalla mig själv för miljövän efter alla utsläpp jag kommer bidra med. För en gångs skull ska jag med sann moderat-anda skrika ut JAG BRYR MIG INTE! Aldrig i livet att jag tänker isolera mig och inte leva ut mina största drömmar pga att mänskligheten har fuckat miljön totalt. Faktiskt inte mitt fel att amerikaner är efterblivna.

Oooooh nej nu ska jag sluta dissa nationer och enticiteter. Annars kanske mitt inlägg fastnar i nån scanner åså blir jag misstänkt terrorist. Och då får man nog inte så många visum beviljade.

Hej på er!


RSS 2.0