KJELL-ARNE

Det bästa med min pappa är att allt han säger kommer från hjärteroten.
 
Det näst bästa med honom är att jag kan ringa honom när som helst för vi har typ samma dygnsrytm. Inte nog med det, jag kan ringa honom när jag är precis på vilket humör som helst och han blir ändå inte sur för att jag inte är så trevlig.
 
Igår kväll t ex, så var jag jättesjuk, typ influensasjuk inklusive feber PLUS att det kändes som att jag skulle få urinvägsinfektion vilket betyder att jag var konstant kissnödig. Och alla vet ju hur otålig och gnällig man är när man är kissnödig, eller hur?
Jag har blivit väldigt rastlös nu för tiden så det stoppade inte mig från att gå ut och handla även fast det var svinkallt och blåsigt och jag inte hade någon varm jacka. Alltsammans gjorde mig ganska ilsken så vad gör jag? Jo, jag ringer pappa.
 
Jag var så otrevlig mot honom under hela samtalet men ändå var han inte otrevlig tillbaks eftersom han förstod att det hela berodde på min situation.

Ändå älskar jag att han vågar sig på att tjata...

Pappa: Men vad har du på dig då?
Jag: Kläder
Pappa: Vadå för kläder?
Jag: MEN VADÅ DÅ??
Pappa: Ja men vad har du på dig? Har du mössa på dig t ex?
Jag: Nej.
Pappa: Nähe okej... *funderar på om han ska skälla ut mig*
Jag: ........
Pappa: Jennifer?
Jag: Ja?
Pappa: Du måste ha mössa på dig, det är kallt ju.
Jag: Okej men jag har ingen mössa.
Pappa: Nähe vad har du på huvet då?
Jag: Hår?
Pappa: Det är därför du är så förkyld hela tiden. Ta på dig mössa nästa gång.
Jag: MEN JAAAAAA
Pappa: Ja, bra.
 
Och sen är det ju det här att han kan göra ens dag med bara ett fucked up sms. Som det här som han skickade för en stund sen, apropå ingenting:

För ca 2 veckor sen berättade jag för pappa att det var lite roligt att titta på min lista över grannar när det stod "Abdullahi Mohammad, Trajan Dorovan, Sekneh Kljucanin, Kjell-Arne Olofsson, Dionisie Popovic...." (för alla som är paragrafryttare kan jag berätta att jag ändrat namnen något)
Han tyckte uppenbarligen att det var roligare än jag trodde eftersom han tänkt på det fram tills nu och hittat en passande Kjell-Arne bild hahahahaha pappsen <3

R E S P E C T, FIND OUT WHAT IT MEANS TO ME

Vad många det är som inte fattar att respekt inte är nånting man kan kräva utan det är nånting som förtjänas.

Speciellt män. De tror att folk automatiskt har respekt för dem för att de är män.

Sen tror vissa av dessa att om de inte automatiskt får det bara för att de är män, så kan man slå sig till respekt. Slår man en kvinna tillräckligt hårt, mycket och länge så får hon nog respekt för honom, tillslut :) YEA RIGHT! Hon kanske blir rädd för honom men hennes respekt kommer han aaaaaldrig att få. Aldrig. Inte ens om han slår ihjäl henne.

Samma sak med skrik och fula ord. Man får inte respekt för någon som behandlar en illa. Så enkelt är det.

Alltså, jag är så trött på att man ens ska behöva lägga ut såna här förklaringar. Ibland kan man ju undra om vissa fortfarande är neandertalare eftersom de inte förstår varken mänskligt språk eller kroppsspråk.

Det kanske är ett bevis på evolutionsteorin? Att vissa människor är underutveckade fortfarande? Intressant!


AJ AJ AAAAJ

Jag har ont överallt utom i.. Fötterna. Plus att det känns som jag kommer få urinvägsinfektion very soon. Jag hatar det, det gör så in i h-vetes ONT!!!! Och det är beyond jobbigt, alltså waaaaay beyond jobbigt!! Man kan knappt leva.

Annars hade jag en bra kväll igår, sket i att jag va jättesjuk och det blev några öl på Möllan. Inte så smart jag vet, men eftersom jag varit sjuk sen september så... Ja, man orkar ju inte hålla igen hur länge som helst.

Träffade lite människor som jag typ aldrig trodde jag skulle träffa.. Eller det kom i alla fall väldigt oväntat. Nog om det.

Bakom mig satt två grabbar som verkligen gick all in.... På matte. Det kändes som att Sheldon och Leonard (the big bang theory) fast i betydligt tråkigare versioner satt bakom mig. De pratade i minst en timme om olika ekvationer och allt jag kunde tänka var "THANK GOD att jag inte behöver göra sånt där mer!"... Fy bubblan. Men det lät ju som att de hade väldigt roligt när man hörde dem säga saker som "nu har jag en bra till dig, om vi antar att x..." Osv, varpå den andra svarar "HÄHÄ JAAAA den gjorde du bra faktiskt! Du förvirrade mig genom att blabla istället för att blabla.. Smart!"

Dags för ipren och ett phonecall till Magda the Ume-jänta.

Adieu!


DUNDERHONUNG

Idag är jag gladare men kanske också något sjukare.

Jag har därför försökt med det här att "kurera mig" som alla har sagt åt mig att göra.

Till frukost drack jag grönt te med färskriven ingefära och honung, till detta en smörgås med kalkon, spenat och tomat. Till middag åt jag fullkornspasta med en tomatsås som innehöll 7 st vitlöksklyftor, gul lök, chili, persilja, olivolja och gröna bönor. Plus ett ägg.

Till efterrätt drack jag varm mjölk med jättemycket honung och färskriven ingefära. Det är faktiskt jättegott, ska lätt börja dricka det varje kväll/morgon!

Har även fått tips från en vän att Manuka-honung ska vara rena dunderhonungen. Jag fick en burk av henne och ska nu ta en tesked morgon och kväll, får ej värmas. Den kommer från Manuka-trädet som växer på bl a Nya Zealand (google it). En burk av bra kvalitét kostar runt 200kr men ska tydligen vara värt det. Ska försöka komma ihåg att rapportera om den här i bloggen. Skulle va så skönt om den funkar.

Planen var att hitta orken till att städa och hänga upp min nya julstjärna och den orken har inte dykt upp förren nu. Kanske är det tack vare alla huskurer, vem vet.

Så eftersom mina grannar väcker mig varje morgon och håller mig vaken varje kväll/natt, tänker jag nu ignorera min instinkt till hänsyn och dammsuga för glatta livet!

God afton!


BEFRIAR TÄPPTA NÄSOR SNABBT

Ikväll är jag lite ledsen. Det har nog att göra med att jag befinner mig i Sverige, att det är november och att jag är sjuk.

Men det handlar väl också om att jag alltid bryr mig när ingen annan gör det.

Jag vill inte ge av mig själv till nån som inte tar emot.

Det får va slut med det nu.

Och sen är jag trött på att folk inte fattar vad jag säger. Jag försöker att vara tydlig men det går liksom inte in.

Behöver en riktig kram och kanske en puss på huvet. Från nån som verkligen menar det.

Jag vill till morfar. Eller pappa. Jag vet att de menar det.

Jobbigt att va ledsen när man redan är så täppt i näsan. Vem uppfann nässprayet? Vill personligen tacka honom/henne. Allvarligt talat.


MIN ARABISKE GRANNE

Jag vet att jag antagligen är världens mes och att jag kanske i och med detta går på fördomar men jag bor ändå i Malmö och araber har ändå ägnat sig åt some fucked up shit här så jag har inte riktigt balls till att gå upp, knacka på och ba "kan du sluta prisa Allah hela nätterna för jag måste sova".

För ett tag sen träffade jag en arabisk snubbe i hissen som sa han skulle festa med bandidos t ex. Kan mycket väl ha varit han ovanför. Iofs skulle han säkert inte göra ett skit och har säkert aldrig hängt med bandidos eftersom han var tvungen att skryta om det under en hissfärd på 4 sekunder. Såna som gör sånt brukar ju vara motsatsen till vad de skryter om. Men ändå, man vet ju aldrig.

Ibland kan man inte heller ringa störningsjouren eftersom grannen t ex nu inte håller på non stop. De dansar järnet till nån låt, håller tyst i 10 min, sen kommer ett böneutrop, sen blir det tyst, sen tror man att de har en brunstig tjur där uppe och sen Gud vet vad men alla möjliga ljud kommer det i alla fall.

Funderar på att kontra med kristen lovsång på högsta volym, mest för att det skulle va kul. Men vet ni vad? Jag är för jäkla trött. Därav att jag vill sova och inte uppskattar arabisk falsksång mitt i natten.

Hejdå.


MAMMA PAPPA BARN KOMPIS

Det finns en hel del jag skyller på mina päron och idag kom jag på två saker till: Min virrighet och min kärlek till ost.
 
Och även min lätthet för att DÖ av garv. Båda är helt galna. Mormor var likadan hahahaha det starkaste minnet som dyker upp när jag tänker på henne är att hon sitter vid köksbordet och knappt kan andas för att hon skrattar så mycket. Min mamma och min pappa skrattar typ exakt lika dant. Och det är inte mamma som låter som en man utan det är pappa som låter som en fnittrig tjej.
 
Mina päron var ju inte ihop särskilt länge men det är roligt att jag nu som 22 år gammal märker att de har en del saker gemensamt trots allt. Intressant det här med arv...
 
Det hade varit så himla roligt att släktforska!!! ÅÅÅÅÅÅÅÅH JAG MÅSTE GÖRA DET!!!!!!!!!!!!!11111 En rolig grej är att min mormor och hennes föräldrar + morföräldrar plus min morfars föräldrar alla hade brunt eller svart hår. Sen blev min morfar och min mamma blondiner av nån anledning. Intressant.
 
Idag är det världens bästa Ellens födelsedag också. Alltså... Ibland blir jag irriterad på att ingen av mina allra bästa kompisar bor här. Det finns ju saker man vill göra som man inte kan, som t ex hälsa på Ellen med en födelsedagspresent bara. Det går ju inte.
 
Magda är i USA och när hon inte är i USA så är hon i Umeå vilket typ är lika långt bort. Lovisa är också i USA och när hon inte är i USA så är hon överallt utom i Malmö :P Angelica är på andra sidan jorden, Australien och där ska hon vara i en evighet. Josephine är också överallt utom i Malmö.
 
Min syster är i Sthlm. GIVE ME A BREAK LIKSOM!

SÅ VAR DET JA

Innan idag så tänkte jag på Karlshamn, eller Karlshamns kommun rättare sagt kanske... Jag liksom föreställde mig att flytta tillbaka dit eller helt enkelt föreställde mig att jag bor där nu.

Vet ni vad som hände då? Jag fick en känsla i bröstet och det var en blandning av panikångest och den där gråtklumpen man kan få när man är riktigt riktigt ledsen.
 
Ibland önskar jag att jag sparat min gamla blogg. Jag skrev så himla mycket om hur mycket jag hatade Karlshamn i den haha. Det hade varit tragi-komiskt att läsa nu ca 3 år efter..... TRE ÅR! Fattar ni den...
 
Jag vet inte riktigt vad jag ville ha sagt med det här... Men jag blev nästan förvånad, faktiskt, av min känsla. Det trodde man kanske inte att jag skulle bli, men det blev jag för jag hade inte tänkt på det på länge.
 
Och det är konstigt att påminnas sådär, för ibland glömmer man nästan bort hur hemskt det var. Alltså, det var ju inte bara hemskt såklart, men ibland tänker jag t ex.... "Tänk då att vara nyanländ invandrare i Karlshamn. Tänk att komma dit och så får man en lägenhet i Svängsta. Fy fan" eller "tänk att bo i Karlshamn och dessutom vara mobbad. Inte ha några kompisar... plus att man bor där... nä fy".
 
Och såklart, om man skulle komma dit som flykting så är man ju såklart tacksam och allt sånt. Men tänk. Lämna alla sina nära och allt och sen komma till Svängsta... Såklart är det ju jobbigt vilken stad man än kommer till. Men tänk, Svängsta. Inte en människa ute. Inte en människa att prata med. Ingenstans man kan umgås. Ingenstans man kan träffa nya vänner. Det finns inga jobb. Man är helt jäkla inlåst. Helt fast. 

Det blir ju inte bättre av alla nynazister som går och heilar i skolorna. Jag kan ju hoppas att det ändrats sedan jag gick där. Men med tanke på att staden typ är helt inavlad så.... Nej nu ska jag väl inte vara sån heller. Men... ja. Nej.
 
Och ibland kan jag inte heller sortera eller sätta finger på precis vad det är som är så outhärdligt. Men jag tror att det mest är för att alla är lika dana. Det känns som att det bara finns EN grej där. Och alla gör samma grej. Ja alla lever exakt samma liv. Gör samma saker, pratar om samma saker, vilket mest är skvaller om varandra. Klär sig lika dant. Går ut på samma ställe. 
 
Alltså jag förstår inte hur man står ut. Men det är väl bra att det finns nån som gör det också... kanske.... Och det finns ju andra. De "andra" antingen drar därifrån eller försöker förbättra situationen själva.
 
Det är fascinerande att se andras (som inte är därifrån) reaktion när jag berättar om Karlshamn och livet där. Folk har tappat hakan och inte trott på mig, faktiskt.
 
Jag älskar Malmö. Det har jag vetat länge men det stod verkligen klart för mig i somras. Jag älskar den här staden riktigt mycket. Jag trivs så himla bra, jag känner mig så hemma. Folk är olika och lever olika liv för man har en chans till det här. Och resten av världen känns så tillgänglig.
 
Sen att hela Sverige är som ett stort Big Brother och att det är dags för revolution är en helt annan historia....
 
Over and out.
 
Ps. Alla som varit i Karlshamn inklusive jag själv vet ju att det är en fin stad rent utseendemässigt. Men på wikipedia har man valt att lägga upp den här som enda bild:
 
Det här är en bild på Karlshamns torg (ja där finns bara ett) och rådhuset. Visst ser det trivsamt och inbjudande ut? Det är det. Speciellt på kvällarna för då kan man köra runt, runt, runt i sin bil. De flesta kör en volvo eller eventuellt en Epa-traktor. Detta varv kallas "tååjarunnan" dvs torgrundan. Sen kör man till McDonalds som ligger en bit utanför och sen kör man tillbaks igen. Sen kommer man hem (him) igen och då är man ganska nöjd med kvällen... Antar jag, eftersom så många vill göra om det.
Man kan ju även gå ut och festa. Tyvärr är jag inte så insatt längre men har hört att the place to be just nu är "Sliver". På min tid hette det "Lååden" efter "Lord Nelson" och senare Harry's.
Efter att jag tog studenten och därmed flyttade till Malmö har jag varit ute i Karlshamn en gång, det var på "Club mingel". Bilden jag såg när jag klev in och känslan jag fick will forever haunt me.
 
 
 
 
 
 

BITTERFITTA

Vet ni vad jag tycker är.... Irriterande? Att så fort man är en kvinna som är less på män så är man helt plötsligt bitter och orealistisk. Dvs att till och med när det är männen det är fel på så är det ÄNDÅ kvinnan som felet ligger hos i slutändan. Det är inte männen som är svin utan bara vi som är bittra. Alltså..?

Alla dessa ursäkter. Hur i hela världen lyckas ni? Man blir imponerad måste jag säga.

Det är ju inte som att så många kvinnor delar den uppfattningen helt utan grund eller orsak. Det är ju en slutsats baserad på fakta. Det är så det är helt enkelt. Att man sen vågar säga det högt gör en inte till bitter. Man säger bara som det är.

"Alla killar är inte såna, Jennifer" får jag höra ganska ofta. Och visst, ALLA är ju inte små kräk. Men de flesta, tydligen. Det är inte nåt jag hittar på. Det hade ju varit en konstig grej att hitta på bara sådär.

Men i alla fall.. Igår söp vi te att som man säger i Karlshamn. Sen tog jag två sömntabletter trots att jag ändå var halvdäckad så jag har sovit i stort sett hela dagen. Tabletter och alkohol är ju som bekant ingen bra mix så jag känner mig lite smått korkad nu i efterhand. Dessutom är två sömntabletter alldeles för mycket även utan alkohol. I nyktert tillstånd tar jag bara en halv vid behov och somnar som en kattunge.

På tal om sömn så får jag väl bege mig mot da bed nu så jag inte sover bort hela söndagen också.

Haaaaare feeeint!



FINGERTOPPSKÄNSLA

Jag... är... så.... shoppingsugen!!!!! Det är helt sjukt! HELT GALET!
 
Jag har inte varit så sugen sen... sen....... i våras typ. Eller nej... typ ett år sen? Nej jag minns inte när?

Aaaaahhhh det finns så mycket jag vill ha, det finaste av allt som är "inne" just nu är ju alla dessa enkla ringar!!! Det bästa är också att folk äntligen verkar ha fattat att det finns kvinnor med små händer och smala fingrar. Jag kan äntligen ha ringar!!!!!!!!!!11111 Hoppas de fattar att det finns smala armar också snart så att jag även kan ha armband...
 
Måste köpa mig en fingertoppsring som det kallas som egentligen låter väldigt ologiskt enligt mig, fast vad skulle man annars kalla dem...
 
Problemet är att min lya är PÅ TOK för liten för att jag ska kunna handla ens en tröja så jag måste ta tag i det här med att rensa ur min garderob... Helt sjukt hur man kan byta smak helt? Efter ett tag kan man titta på ett plagg som man älskade förut och tänka "inte en chans att jag tar på mig den". Jättekonstigt.
 
Tänk jag trodde nog aldrig att jag skulle skriva ett sånt här inlägg. Tycker själv att det är supertråkigt att läsa andras "jag vill ha"-inlägg i bloggar. Men frustrationen var tyvärr tvungen att ta vägen nån stans och datorn var närmast.
 
På tal om datorn, idag skällde jag på en vuxen människa ordentligt. Det gör jag faktiskt inte så jätteofta. Det var en på kundtjänst för tele2. Jag vet att det inte var hennes fel men vad skulle jag göra? Någon måste ju ta smällen. Resultatet blev avdrag på fakturan (och så tog de bort en e-faktura jag fått som inte ens var min egentligen. GET MY POINT?) samt en fri månadsavgift. Catching!
 
Sen är ju frågan varför jag alltid städar jättesent på kvällen. Fast jag gör ju typ allt på kvällen. Det dåliga med just kvällsstädning är att man inte kan dammsuga för då stör man grannarna.
 
Gud vilket roligt inlägg, not. Läs Lovisas blogg istället, hon lever just nu ut sina egna drömmar plus mina. Så mycket roligare.
 
Själv ska jag städa. Ciao!
 
 
 
 
 

RSS 2.0