KÄRA BILL

Mina kära vänner och läsare, det finns ingen som helst nytta med att klaga över att man har räkningar att betala. Det kvittar om man gnäller i 1000 år, räkningarna blir ändå inte färre eller lägre.

Så låt oss istället se fram emot när de kommer i brevlådan, en efter en. Hyran, elen, telefonen, internet, CSN-skulden, och allt vad det nu kan vara. De kommer ju trots allt bara en gång i månaden, så varför inte ta vara på dessa tillfällen?

Se det som en trevlig och stillsam stund för dig själv, när du sitter och fyller i alla 10 steg i betalningen via internetbanken, om och om igen. Alla härliga OCR-nummer och alla andra siffror. Dosan - datorn - dosan - datorn.

Åh känner du hur avslappnad du blir? Och kommer det någon liten hatisk tanke - låt den komma, men låt den också försvinna. Andas in en härlig känsla av att vara vid liv och ta del av samhället, andas ut avskyn mot kapitalet. Så ja.

Och även om det skulle hända att du får en obehaglig överraskning, till exempel om du trott att du betalat allt och sedan ser att några hundralappar extra har dragits från ditt konto på grund av att du har autogiro till gymmet, se det inte som ett nederlag. Nej, se det istället som en bra anledning till att banta lite den här månaden, och träna lite mer!

Skulle det sedan vara så att något företag har glömt att skicka en faktura till dig som du sedan får en massa straffavgifter på, låt oss säga ca 300 kr extra. Vad gör det? Sånt händer. Känn glädjen över att dessa personer också är mänskliga och kan fela.

Låt oss leva i harmoni med våra räkningar! I LOVE YOU BILL!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0